HÅNET ONUOHAS KREFTSYKE MOR: I en epost ment til sportsdirektør Brian Marwood,  hånet City-direktør Garry Cook kreftsykdommen til Nedum Onuohas kreftsyke mor. Den havnet i stedet hos Anthonia Onuoha som reagerte kraftig på Cooks oppførsel. Nå har han sagt opp jobben.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
HÅNET ONUOHAS KREFTSYKE MOR: I en epost ment til sportsdirektør Brian Marwood, hånet City-direktør Garry Cook kreftsykdommen til Nedum Onuohas kreftsyke mor. Den havnet i stedet hos Anthonia Onuoha som reagerte kraftig på Cooks oppførsel. Nå har han sagt opp jobben.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

City-direktøren sa opp etter epost-flause

Hånet Nedum Onuohas kreftsyke mor.

(Dagbladet): Manchester City-direktør Garry Cook trakk seg fredag som følge av at han hånet den kreftsyke moren til forsvarsspiller Nedum Onuoha.

Det ble bråk i engelske medier da det tidligere i uka ble kjent at Cook hadde hånet kreftrammede dr. Anthonia Onuoha i en epost i fjor høst.

Eposten var ment sendt til sportsdirektør Brian Marwood i forbindelse med en kontraktstvist spilleren har gående med City.

Hun sendte denne uka en formell klage til Det engelske fotballforbundet (FA) og Premier League.

City har nå gransket saken, og aksepterte fredag Cooks oppsigelse, melder klubben i en melding på mcfc.co.uk.


Dr. Onuoha er også sønnens agent. I oktober i fjor gjorde hun Cook og Marwood oppmerksom på at hun var diagnostisert med kreft, men at hun fortsatt var i stand til å representere sønnens interesser.

«Kroppen min er kanskje herjet av kreft og pågående kjemoterapi, men heldigvis er det ingenting i veien med min intellektuelle og mentale kapasitet.» skrev Onuoha i en epost med Marwood som mottaker med kopi til Cook.

To uker seinere mottok hun et svar som tilsynelatende var fra Cook, men ment til Marwood, og som vanskelig kunne oppfattes som annet en raljering over sykdommen hennes:

«Brian. Den herjer med henne!!... Jeg skjønner ikke hvordan du får sove om natta. Og du som pleide å være en så trivelig fyr da vi jobbet sammen i Nike. G.»

Cook benektet at han hadde skrevet en slik epost, og skyldte på at noen hadde hacket hans mailkonto, før han varslet at saken kom til å bli gjenstand for intern granskning.

Nå har man konkludert med at det var hold i dr. Onuohas påstander, og styreformann Khaldoon Al Mubarak vil nå skrive et brev til henne hvor han ber om unnskyldning for de lidelsene Cooks framferd har påført henne.