Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City-eier hjem for å hente 8,4 milliarder

Thaksin Shinawatra arresteres ved landing i Thailand i morgen.

(Dagbladet.no): For 17 måneder siden stakk tidligere statsminister Thaksin Shinawatra fra Thailand. Siden siktet militærregjeringen i landet ham for en rekke forbrytelser, blant annet korrupsjon.

En menneskerettighets-krenker av verste sort, er attesten Thaksin fikk av Human Right Watch og Amnesty, fordi han styrte landet med jernhånd som statsminister.

Vil overgi seg

I morgen lander 58-åringen igjen i sitt hjemland, det bekrefter den thailandske regjeringen i dag.

- Så vidt jeg vet er han på Thai Airways-flyet som lander i Bangkok i morgen formiddag, sier en rådgiver til statsminister Samak Sundaravej til nyhetsbyrået AFP.


Thakisin vil renvaske seg fra anklagene om korrupsjon. I tillegg ønsker han å frigjøre sin formue på 8,4 millarder kroner, penger som ble frosset i Thailands banker i fjor sommer.

Thaksins jurister bekrefter returen overfor Daily Telegraph. Advokat Pichit Chuenban sier den tidligere politimannen og mobilkongen vil overgi seg til politiet ved landing fra Hong Kong.

Den direkte årsaken til hjemkomsten er regimeskiftet i landet. I januar overtok partiet PPP makta i landet fra de militære, etter et demokratisk valg. Mange hevder at PPP er arvtakeren til Thaksins eget parti, og at det kan føre til en mildere behandling fra påtalemyndighetene.

VENDER TILBAKE TIL THAILAND: Thaksin Shinawatra blir møtt av politi når han lander i Bangkok i morgen. Klarer han å renvaske seg er han 8,4 milliarder rikere. Her er thaien på Manchester Citys hjemmebane i fjor sommer. Foto: Scanpix/Afp
VENDER TILBAKE TIL THAILAND: Thaksin Shinawatra blir møtt av politi når han lander i Bangkok i morgen. Klarer han å renvaske seg er han 8,4 milliarder rikere. Her er thaien på Manchester Citys hjemmebane i fjor sommer. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Statsminister-rågiveren som bekreftet Thaksins flyplaner heter Supamas Isarabhakdi - og er samtidig en venn av Thaksin.

Har venner i regjeringen

Thailands innenriksminister Chalerm Yoobambrung vil også ønske Thaksin velkommen hjem og møter opp på flyplassen.

- Jeg vil være der som en gammel venn, en som lovet velgerne at dersom de stemte PPP ville vi hente hjem Thaksin med all ære, sier innenriksministeren ifølge nyhetsbyrået PA.

At kona Pojamarn Shinawatra ble løslatt mot kausjon da hun ankom Thailand i januar, gjør at Thaksin føler seg trygg på samme behandling.

- Det er normalt at han forsvarer seg, og min regjering vil ikke blande oss inn, sier statsminister Samak.

Thaksin flyttet til Storbritannia da han gikk i eksil. I fjor sommer kjøpte han Premier League-klubben Manchester City for 900 millioner kroner. Og med sin milliardformue i hendene ventes det at klubbeieren vil investere ytterligere i Sven-Göran Erikssons mannskap til sommeren.

Lovet 1,7 milliarder?

Svennis\' lag har allerede overrasket mange, laget ligger på åttendeplass i Premier League og kjemper fortsatt om en e-cupplass.

Så har også Svennis og City allerede kjøpt spillere for nærmere en halv milliard kroner, penger Thaksin klarte å få ut av Thailand før han ble etterlyst.

Ifølge The Times har City og Eriksson fått beskjed om at en god bit av Thaksins Thailand-penger er øremerket spillerkjøp når overgangsvinduet åpner i sommer

Tidligere er det blitt spekulert i at Svennis får 1,7 milliarder å leke seg med på overgangsmarkedet, i jakten på klubbens første trofé siden 1976.

PENGELØFTE? Sven-Göran Eriksson kan få per penger til spillere dersom Thaksin lykkes i Thailand.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media