City er bare to poeng bak Chelsea

Tevez scoret to i heldig seier over Blackpool.

SCORET TO: Carlos Tevez scoret to mål da City slo Blackpool borte på Bloomfield Road. Foto: Scanpix
SCORET TO: Carlos Tevez scoret to mål da City slo Blackpool borte på Bloomfield Road. Foto: ScanpixVis mer

||| Blackpool herjet hjemme mot Manchester City, men to scoringer av Carlos Tévez og et drømmemål av David Silva sikret en ufortjent seier for bortelaget. Nykommerne fra Blackpool har tatt flere skalper i årets sesong. Søndag sto Manchester Citys stjernegalleri for tur, men hjemmelaget lot seg ikke skremme. Blackpool trillet ball og hadde full kontroll lenge, men scoringen uteble. Nærmest før pause var faktisk Citys Emmanuel Adebayor, som kom akkurat for sent til å trille inn en ferdigscoret ball fra Adam Johnson like før hvilen. Den andre omgangen fortsatte der den første slapp. Blackpool trykket på, og etter 57 minutter så det ut til å bli jubel for hjemmelaget. Gary Taylor-Fletchers scoring ble imidlertid korrekt avblåst for offside.

Tévez-dobbel Og så, mot spillets gang, scoret Manchester City. Et lekkert hælspark fra James Milner ble ført videre av David Silva til en offsideplassert Carlos Tévez. Argentineren var sterk og flikket ballen i mål til 1-0. Mens den første omgangen var målløs, trillet scoringene inn mot slutten av kampen. Etter 78 minutter var det Blackpool, eller rettere sagt Manchester Citys Joleon Lescotts, tur. Et innlegg fra Charlie Adam ble stusset videre i mål av City-stopperen, som var presset av Marlon Harewood. Men City var ikke sene med å ta ledelsen på nytt. Minuttet senere utnyttet Tévez slett forsvarsspill av Blackpool, og argentineren viste igjen styrke da han vendte opp og klinket ballen i mål via Craig Cathcart.

Drømmescoring Etter 90 minutter kom nok et City mål, denne gang på særdeles lekkert vis. David Silva fikk ballen fra Milner og tråklet seg innover Blackpool, feltet med et nesten tosifret antall berøringer og to lekre skuddfinter. Dribleshowet ble avsluttet med en iskald avslutning i lengste hjørne. Blackpool fikk et trøstemål tre minutter på overtid. Luke Varney skjøt etter en corner, og Taylor-Fletcher flikket ballen videre til 2-3-redusering. Hjemmelaget hadde for dårlig tid til å putte flere, og City stakk av med en ufortjent seier takket være god effektivitet og svakt forsvarsspill av Blackpool mot slutten. Med det gikk Roberto Mancinis disipler opp til annenplass på tabellen. De har 17 poeng på åtte kamper, to mindre enn Chelsea og tre mer enn tredjeplasserte Arsenal.

(NTB)