- City er en liten klubb med smålig mentalitet

Sir Alex går knallhardt ut mot byrivalen.

RASER: Sir Alex Ferguson raser mot Manchester City. - De er en liten klubb med en smålig mentalitet, sier Ferguson til the Observer.  Foto:  AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
RASER: Sir Alex Ferguson raser mot Manchester City. - De er en liten klubb med en smålig mentalitet, sier Ferguson til the Observer. Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZAVis mer

(Dagbladet.no): Manchester City har skapt overskrifter i sommer med kjøpene av Emmanuel Adebayor, Carlos Tevez, Gareth Barry og Roque Santa Cruz.

De lyseblå fra Manchester har siktet innstilt på å vippe Manchester United av tronen som den største klubben i Manchester - og England. Klubben har derfor hengt opp bannere ved grensa til bysentrum og Salford.

På det lyseblå banneret står det «Velkommen til Manchester» med bilde av tidligere United-spiller Carlos Tevez.

- De er en liten klubb med en smålig mentalitet. Alt de snakker om er Manchester United, de klarer ikke snakke om annet. Arrogansen de viser vil straffe seg, sier Sir Alex i et intervju med The Observer.

- De tror at å ta Carlos Tevez fra Manchester United er en triumf, sier Ferguson.

- Men, vet du hva Citys største triumf er? Å kjøpe de spillerne de har kjøpt. Jeg er usikker på om de vil tilføre dem noe. Det er ikke lett å bryte inn blant de topp fire, så den største suksessen er å få tak i de spillerne, raser skotten.

- Adebayor ville til oss
Gael Clichy gikk knallhardt ut mot Emmanuel Adebayor og City i går.

- Det er galskap å be noen om tre millioner i uka, sa Clichy i går.

Ferguson deler Clichys mening, og sier at Adebayor egentlig ville til Manchester United eller Chelsea.

WELCOME TO MANCHESTER:  Manchester City har hengt opp bannere med bilde av Carlos Tevez ved bygrensa til Manchester. Foto: Faksimile The Sun.
WELCOME TO MANCHESTER: Manchester City har hengt opp bannere med bilde av Carlos Tevez ved bygrensa til Manchester. Foto: Faksimile The Sun. Vis mer

- Når noen tilbyr deg så mye penger, så tiltrekker det folk i disse dager. Det er grunnen til at spillerne har dratt dit.

- Emmanuel Adebayor og agenten hans ringte oss og Chelsea like etter overgangen til City var klar. Han var desperat etter å spille for enten Chelsea eller oss.

Tror ikke på topp fire
Aston Villa og Everton er blant klubbene som har vært nærmest å bryte inn blant de «topp fire». Ferguson tror ikke City vil true en av Champions League-plassene i år.

- Det blir ikke lett for City, og slik jeg ser det kommer ikke City inn i ligningen. City blir ikke vår største utfordring. De må, til tross for alle kjøpene, plukke et balansert lag. Hva har de? 10 spisser?

Real Madrid har brukt nesten to milliarder kroner i sommer. Ferguson har ingen planer om å tilslutte seg kjøpefesten.

- Det har vært en vill sommer. Jeg var interessert i å kjøpe, men når spillere Som David Villa og Sergio Agüero kostet 500 og 550 millioner ville ikke det vært forsvarlig. Overgangen til Ronaldo og Kaka fikk ting til å eksplodere, sier Ferguson.

Ferguson gleder seg til sesongen begynner, og har store forhåpning før sesongen.

- Anderson, Fletcher, Nani og Berbatov vil bli bedre. Owen vil score mål, og jeg slipper å bry meg med en fyr som klager over at han ikke får spille, sier Ferguson med adresse til Carlos Tevez.

MÅLLØS: Emmanuel Adebayor gikk målløs av banen i Manchester Citys 1-0 tap mot Kaizer Chiefs i går. Foto: AP Photo/Themba Hadebe
MÅLLØS: Emmanuel Adebayor gikk målløs av banen i Manchester Citys 1-0 tap mot Kaizer Chiefs i går. Foto: AP Photo/Themba Hadebe Vis mer