Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City-fans ber United droppe ett minutts stillhet

For München-ofrene.

(Dagbladet.no): Manchester City har vært bekymret for at enkelte av deres supportere vil sabotere den planlagte stillheten på ett minutt før kampen mot Manchester United om 19 dager.

Tidligere denne måneden sendte klubben brev til de 3000 City-supporterne som har fått billett til Old Trafford, hvor United skal markere at det er 50 år siden den tragiske flyulykken i München.

I brevet, som var undertegnet av Sven-Göran Eriksson og kaptein Richard Dunne, ble supporterne anmodet om å ta vare på klubbens gode navn og rykte.

Manchester Citys offisielle supporterklubb støttet initiativet, men har nå kontaktet United med én oppfordring:

Dropp ett minutts stillhet - og erstatt den med ett minutts applaus.

Frykten ble bekreftet

På en City-kamp nylig ble det ifølge The Guardian sunget «We\'re all going to the golden jubilee» - vi skal alle være med på det gyldne jubileet - til tonene av Beatles-låten «Yellow Submarine».

I brevet fra supporterklubben heter det:

FRYKTER SABOTASJE: Manchester Citys supporterklubb har støttet markeringen av München-tragedien, men har nå skrevet et brev til Manchester United og advart mot at enkelte City-fans trolig vil ødelegge den planlagte stillheten før kampen. 
Dette bildet er fra Manchester-derbyet i høst, da City slo United 1-0. Foto: REUTERS
FRYKTER SABOTASJE: Manchester Citys supporterklubb har støttet markeringen av München-tragedien, men har nå skrevet et brev til Manchester United og advart mot at enkelte City-fans trolig vil ødelegge den planlagte stillheten før kampen. Dette bildet er fra Manchester-derbyet i høst, da City slo United 1-0. Foto: REUTERS Vis mer

«Vi ber Manchester United om å omgjøre ett minutts stillhet til ett minutts applaus, som vil gi ekte fotballfans en sjanse til å vise sin respekt. På denne måten vil enhver idiot som ikke deler dette synet bli overdøvet framfor å framhevet. Det er åpenbart at en eller annen tosk vil ødelegge dersom det blir ett minutts stillhet, og dette vil ikke bare være uheldig for Manchester City, men for Manchester og fotballsupportere generelt.»

Charltons ønske

For å sette press på United, har de sendt en kopi av brevet til Premier League-administrasjonen.

Det er etter ønske fra legenden Bobby Charlton, som selv overlevde flykrasjet der 23 mistet livet, at det er lagt opp til stillhet framfor applaus.

Både United og City vil også stille i spesiallagde drakter for anledningen. United-spillerne kommer til å ha på seg kopier av 1958-draktene, uten navn og nummer på ryggen.

image: City-fans ber United droppe ett minutts stillhet
<B>23 MENNESKER DØDE:</B> 23 av de 44 menneskene ombord døde da British European Airways Flight 609 mislyktes i sitt tredje forsøk på å lette. Slaps på rullebanen gjorde at flyet ikke fikk tilstrekkelig fart - og i stedet braste gjennom et gjerde og deretter inn i et hus.
<B>OVERLEVDE:</B> Åtte Manchester United-spilere døde i ulykken, men Bobby Charlton overlevde og ble en legende i klubben.
<B>SIGNERTE BREV TIL SUPPORTERNE:</B> Men selv anmodningen fra Sven-Göran Eriksson har ikke vært nok.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media