Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City-fansen hyllet Alf-Inge Håland på Bernabeu

Og hetset Roy Keane.

BLE HYLLET: Manchester City-supporterne på Santiago Bernabeu sang om Alf-Inge Håland da ITV-ekspert Roy Keane viste seg på indre bane. Håland huskes fortsatt etter at daværende United-spiller Keane kvestet ham i 2001. Arkivfoto: AFP / REUTERS / NTB SCANPIX
BLE HYLLET: Manchester City-supporterne på Santiago Bernabeu sang om Alf-Inge Håland da ITV-ekspert Roy Keane viste seg på indre bane. Håland huskes fortsatt etter at daværende United-spiller Keane kvestet ham i 2001. Arkivfoto: AFP / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Allerede på første dag av gruppespillet i Champions League møttes seriemesterne fra det som regnes som verdens to beste ligaer.

Spanske Real Madrid slo Manchester City i en forrykende fotballkamp. Selvsagt var det ingen nordmenn på banen. Men fra tribunene ble det sunget om en norsk, gammel helt.

De omkring 3500 City-supporterne stemte nemlig i «There's only one Alfie Haaland» ved flere anledninger.

- Det var jo veldig hyggelig. Jeg hadde en fin tid i City, og det er hyggelig at de husker meg, sier Alf-Inge Håland til Dagbladet.

Han spilte for City mellom 2000 og 2003, og ble populær blant fansen. Spesielt godt huskes han for grisetaklingen Manchester Uniteds midtbanekriger Roy Keane satte inn mot kneet hans i 2001.

Keane-hets Og det var nettopp da Roy Keane, som nå er ekspert for kanalen ITV, viste seg på indre bane i går at Håland ble hyllet av de lyseblå supporterne i Madrid.

- Det er jo enda bedre, sier Håland.

«Syngingen av "One Alfie Haaland" som runger på Bernabeu kan bare bety én ting - Roy Keane kringkaster direkte,» skrev The Times-journalist Oliver Kay på Twitter i går kveld.

Sammen med Håland-hyllesten ble det også sunget obskøniteter og ukvemsord om Keane - og hunden hans.

- Det er ikke bittert å først og fremst bli husket for feiden med Keane?

- Neida, jeg ser ikke sånn på det. Det er bra de støtter meg i så fall, sier Håland.

Hevnaksjon Roy Keane skrev i selvbiografien sin at skrekktaklingen våren 2001 var en hevn for en episode i september 1997. Da skadet Keane seg i et forsøk på å takle Håland, og nordmannen skjelte ham ut for å spille skadet for å dekke over sin egen forseelse.

Keane fikk gult kort, men ble båret av banen med en korsbåndskade som holdt ham ute av spill resten av 97/98-sesongen. Da City og United møttes i 2001, hadde Keane bestemt seg for å ta hevn. Slik beskrev han episoden i selvbiografien:

«Jeg hadde ventet lenge nok. Jeg traff ham jævla hardt. Ballen var der (tror jeg). Ta den, din fitte. Og stå aldri over meg og snakk om å spille skadet.»

Keane hadde opprinnelig fått tre kampers karantene og 5000 pund i bot for overfallet. Da selvbiografien kom ut høsten 2002 og avslørte at hevnaksjonen var planlagt, ble han ilagt en bot på 150 000 pund.

Betalte supporterbensin Håland kom aldri tilbake etter kneskaden, og la opp i 2003. Han fikk bare 38 kamper for Manchester City.

Men han rakk altså å gjøre seg populær blant City-fansen. Og det handlet ikke bare om feiden med Keane, men også episoder som et spesielt møte på en bensinstasjon etter en begredelig bortekamp mot Charlton i august 2000.

City hadde tapt 0-4, og da Håland som kjørte egen bil hjem ble gjenkjent av City-fans på en bensinstasjon på vei hjem til Manchester, betalte han for drivstoffet deres.

- Jeg sa til gutta at jeg var lei meg for kampen, og at de skulle slippe å bruke så mye penger på en bortkastet reise. Jeg hjalp dem med bensinpengene, men jeg har ikke tenkt å gjøre det til en vane, sa Håland.

RIVALER: Roy Keane og Alf-Inge Håland som kapteiner på hvert sitt Manchester-lag i november 2000. Et halvt år seinere tok Keane hevn for en episode fra høsten 1997. Foto: JEFF MITCHELL / REUTERS / NTB SCANPIX
RIVALER: Roy Keane og Alf-Inge Håland som kapteiner på hvert sitt Manchester-lag i november 2000. Et halvt år seinere tok Keane hevn for en episode fra høsten 1997. Foto: JEFF MITCHELL / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media