JUBEL, MEN FORTSATT IKKE BEST: David Silva og Manchester City kunne juble etter 1-6 på Old Trafford. - Jeg tror fortsatt United vinner gull, sier United-redaktør Dag Langerød. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
JUBEL, MEN FORTSATT IKKE BEST: David Silva og Manchester City kunne juble etter 1-6 på Old Trafford. - Jeg tror fortsatt United vinner gull, sier United-redaktør Dag Langerød. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- City-fansen kan glemme et tronskifte i Manchester

United-redaktør lider etter 1-6, mens Wenger trøster.

(Dagbladet): Manchester City tok en overbevisende 6-1-seier mot Manchester United på Old Trafford søndag.

- Det er min verste dag noensinne, sa United-trener Alex Ferguson etter kampen.

Dagen derpå er maktkampen mellom byrivalene i Manchester det store samtaleemnet på balløya. Dag Langerød er ansvarlig redaktør i den norske supporterklubben til United, og han mener tapet på hjemmebane ikke betyr at Manchester City er i ferd med å ta over tronen som byens beste fotballag.

- 1-6-resulatet blir stående som en ripe i lakken i historiebøkene og United-supportere vil bli minnet på dette i lang tid. Men City-fansen kan glemme et tronskifte i Manchester, sier Langerød til Dagbladet.

Sist United slapp inn minst seks mål på Old Trafford var for 81 år siden mot Newcastle. Da endte det med 4-7-tap. Sist United tapte 1-6 på hjemmebane var mot nettopp Manchester City i januar 1926.

- Slår tilbake Langerød tror det pinlige tapet mot byrivalen får en positiv effekt på Alex Fergusons mannskap de neste ukene.

- Er det en ting Ferguson er kjent for, så er det å slå tilbake. Etter en kikk på terminlista, tror jeg vi kan vinne resten av kampene før jul, sier Langerød.

United spiller neste kamp allerede mot Aldershot i ligacupen i morgen.

- City slo oss i en kamp, men jeg tror fortsatt at United vinner serien. Utvisningen (til Jonny Evans) ødela mye for oss, men det er ingen tvil om at City har kvaliteter. Jeg ser at David Silva har hatt en god høst og er  kanskje Premier Leagues beste spiller for øyeblikket, men over en hel sesong tror jeg United tar gullet, sier Langerød.

- Det er først og fremst ikke kjipt at City har brukt mye penger, men det surt å tape mot dem. Pengene er kommet for å bli i fotballen, og jeg er helt sikker på at alle klubber i Premier League innerst inne ønsker seg en rik araber.

City hylles Mens United fikk juling, høster Manchester City og manager Roberto Mancini ros etter det sterke borteseieren.

Slik omtaler laget av Daily Mirrors fotballkommentator:

- Det er vanskelig å komme unna følelsen av et maktskifte. Lagets prestasjon hadde alt: Vakker fotball fra David Silva, artisteri av Mario Balotelli, hard innsats av James Milner, atletiske Micah Richards og målbevisstheten til Vincent Kompany, skriver Oliver Holt.

Daniel Taylor hos The Guardian skriver at han la merke til fem ting i søndagens nedsabling. At City er tittelfavoritter. At Mario Balotelli er verdt alt bryet. At Uniteds sentrale midtbane lider. At James Milner har funnet formen. At tiden renner ut for Jonny Evans.

Wenger vet hvordan det føles Arsenal og manager Arsene Wenger tapte 8-2 mot Manchester United i august. Nå føler han med kollega Ferguson.

- Tapet er overraskende. Da du må angripe et godt lag med ti mann er du sårbar. Det er ikke bare et tap av tre poeng, men det emosjonelle aspektet brenner seg fast i hodet, sier Wenger ifølge Daily Mirror.

- Akkurat som da vi tapte 2-8, betyr ikke stortap noe spesielt. Det betyr bare at noe spesielt skjedde i kampen.

SCORET: Sergio Aguero scoret ett mål på David De Gea. Bak depper Uniteds Phil Jones. Foto: REUTERS/Darren Staples
SCORET: Sergio Aguero scoret ett mål på David De Gea. Bak depper Uniteds Phil Jones. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer