TAKKET FOR SEG: Manuel Pellegrini sa ha det til Manchester City-supporterne i går, men mange hadde allerede forlatt stadion da chileneren talte. Foto: NTB Scanpix/Matt McNulty/JMP/REX
TAKKET FOR SEG: Manuel Pellegrini sa ha det til Manchester City-supporterne i går, men mange hadde allerede forlatt stadion da chileneren talte. Foto: NTB Scanpix/Matt McNulty/JMP/REXVis mer

City-fansen tømte stadion da Pellegrini sa farvel: - Trist

Ønsket seg bedre avskjed.

(Dagbladet): I går ledet Manuel Pellegrini sin siste hjemmekamp som Manchester City-manager, da Arsenal klarte 2-2 på Etihad og skapte ny usikkerhet rundt de lyseblås Champions League-plassering.

En sesong som kan ende med ligacupseier, semifinale i CL og topp-fire-plass blir Pellegrinis siste i klubben, men da chileneren holdt avskjedstale til fansen i går, var stadion for lengst mer enn halvtom. Det reagerer folk negativt på.

- Jeg syns det er trist at de ikke ble værende for å vise respekt, sier Sky Sports-ekspert Thierry Henry, ifølge SunSport.

Ikke det samme Franskmannen mener nok Pellegrinis seiersprosent i Premier League på 63 - bare Alex Ferguson og José Mourinho har klart bedre - fortjener mer heder enn glisne tribuner.

- Jeg hadde selvfølgelig ønsket meg en annen avskjed - en seier, med attraktiv angrepsfotball som den vi har levert i størsteparten av de tre årene jeg har vært her, sier Pellegrini selv.

- Det blir ikke det samme i dag uten seier. Men det har vært tre veldig flotte og uforglemmelige år, sier chileneren.

Katastrofe Som avsluttes noe skuffende. City lå bra an i ligaen og snuste på muligheten til å vinne sin andre ligatittel på tre år da Manuel Pellegrini måtte offentliggjøre at han skal erstattes av Pep Guardiola kommende sesong.

Siden den gang har Manchester-laget vunnet kun seks av 14 seriekamper, og står altså i fare for å miste Champions League. Dersom erkerival Manchester United vinner sine to gjenværende, er det de som skal ut i den beste klubbturneringen i Europa.

- Hvem hadde trodd før denne sesongen at Manchester City skulle havne utenfor topp fire? spurte BBC-kommentator Robbie Savage i går.

- Det vil være en komplett katastrofe for City som fotballklubb dersom de ikke kvalifiserer seg for Champions League, mener Savage.

Manchester City møter Swansea borte i siste runde, mens Manchester United har igjen West Ham borte (i morgen) og Bournemouth på Old Trafford i sine to avsluttende kamper.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.