Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City-fansens ballonger felte eget lag

- Aldri sett et sånt mål, sier Svennis.

(Dagbladet.no): Det blir ingen Wembley-tur for supporterne til Manchester City i år, og noe av skylda må de faktisk ta på egen kappe.

Før dagens 3. rundeoppgjør i FA-cupen mot Sheffield United kastet City-fansen blå og hvite ballonger ut på banen - og merkelig nok ble kampen satt i gang uten at dommeren tok initiativ til å fjerne dem.

12 minutter inn i kampen minnet målgården til City-keeper Joe Hart fortsatt om en barnebursdag. Utrolig nok hadde ballongene skylda i Premier League-lagets første baklengsmål.

Svennis sa fra til fjerdedommeren

Sheffield Uniteds Lee Martin - for øvrig på utlån fra Citys erkerival Manchester United - slo et flatt innlegg foran boksen.

Ballen traff to ballonger og utmanøvrerte dermed venstreback Michael Ball fullstendig. Klaringsforsøket hans gikk i ball(ong), og Luton Shelton kunne trille inn 1-0 for Championship-klubben.

Sheffield United doblet ledelsen ved Jon Stead etter 24 minutter, og Daniel Sturridges redusering like etter pause ble bare et trøstemål for City.

Manager Sven-Göran Eriksson kunne kommet med en av minneverdig unnskyldning om han hadde lagt all skylda på ballongene, men svensken er en høflig mann og bebreidet også sine egne spillere for at lufta gikk ut av City-ballongen.

HVILKEN BALL(ONG) ER DEN RIKTIGE?: Michael Ball ble fintet ut av ballongene City-fansen bak målet hadde kastet ut p banen, og dermed fikk Luton Shelton en enkel jobb med å trille inn ledermålet for Sheffield United. Foto: AP
HVILKEN BALL(ONG) ER DEN RIKTIGE?: Michael Ball ble fintet ut av ballongene City-fansen bak målet hadde kastet ut p banen, og dermed fikk Luton Shelton en enkel jobb med å trille inn ledermålet for Sheffield United. Foto: AP Vis mer

Likevel var han kritisk til dommer Alan Wileys beslutning om å la spillet pågå selv om Citys målgård var fylt med ballonger.

- Det var en veldig merkelig scoring. To ballonger fintet ut Michael Ball. Jeg har aldri sett et sånt mål. To ganger i 1. omgang ba vi fjerdedommeren si fra til dommeren om å stoppe kampen, så vi kunne fjerne ballongene, sier Eriksson ifølge PA.

Rydd selv!

Dommer Wiley ga i stedet beskjed til City-keeper Joe Hart om å gjøre ryddejobben selv.

- Dommeren sa til Joe Hart at han kunne få dem unna når ballen var på den andre sida av banen. Men jeg synes ikke det skal være sånn - du bør ikke be en spiller om å rydde banen når kampen pågår. Det ville uansett vært dumt av oss å si at vi tapte på grunn av ballongene, sier Svennis.

Som i stedet tok på seg god taper-maska.

- Det var sjarmen med cupen som felte oss i dag. Er du ikke forberedt på å kjempe, vet du at et lag fra lavere divisjoner vil gjøre det. Vi burde vært bedre. Det som skjedde i 1. omgang er vår egen skyld, men i 2. omgang var vi gode, sier han.

Selv Sheffield United-manager Bryan Robson måtte innrømme at de hadde flaks ved det første målet.

image: City-fansens ballonger felte eget lag

- Det var et heldig mål. Vi hadde flaksen på vår side til tider, men kontringene våre var veldig gode, sier han.

PS! Dagen gikk fra vond til verre for City, da de etter kampslutt oppdaget at ubudne gjester hadde vært i garderoben deres og stjålet penger.

- Flere av spillerne og laglederne er blitt frastjålet penger i løpet av kampen. Vi samarbeider tett med politiet på arenaen og folk i Sheffield United. Jeg vil ikke uttale meg om hvem det gjelder, men det er flere av spillerne og støtteapparatet, sier Citys talsmann Paul Tyrrell ifølge NTB.

<B>SATT ARNE PÅ TRIBUNEN?:</B> Arne Bendiksens gamle slager «Jeg vil ha en blå ballong» kan kanskje være aktuell som Citys nye klubbsang.
<B>DOBLET LEDELSEN:</B> Jon Stead feirer sitt 2-0-mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media