ARGENTINA-HELT: Carlos Tevez har spilt golf og posert med fans mens han har vært hjemme i Argentina, uten tillatelse fra Manchester City. Foto: REUTERS/Mariano Paiz
ARGENTINA-HELT: Carlos Tevez har spilt golf og posert med fans mens han har vært hjemme i Argentina, uten tillatelse fra Manchester City. Foto: REUTERS/Mariano PaizVis mer

City-feiden har kostet Tevez 84 millioner

Kan råtne i klubben til 2014.

• Se kampen på på Dagbladet kl. 20.45: Liverpool - Manchester City i ligacupens 2. semifinale

(Dagbladet): I kveld spiller Manchester City om en plass på Wembley 26. februar.

Og ligaen leder de lyseblå med tre poeng.

Alt sammen har klubben oppnådd uten fjorårets toppscorer, Carlos Tevez, som fortsatt befinner seg i Argentina. Dit reiste 27-åringen i november - uten tillatelse fra klubben.

Mistet bonuser og lønn Nå viser det seg at spissen har gått glipp av omlag 84 millioner kroner, i tapte lønnsinntekter og bonuser, siden han nektet å varme opp under Champions League-kampen mot Bayern München i september.

Det skriver Abu Dhabi-avisa The National, som har et fyldig intervju med Citys Adug-styreformann Khaldoon Al Mubarak.

Seks ukelønner Der kommer det fram at Tevez er bøtelagt på nytt, i desember ble han trukket seks ukelønner i den sjeikeide manchesterklubben. Boten tilsvarer omlag 1,2 millioner pund.

Argentineren har allerede fått en smekk på to ukelønner, 400 000 pund. Og han har gått glipp av en lojalitetsbonus på 6 mill. pund, fordi han flere ganger har sendt inn overgangssøknder.

På toppen av det hele opplyser City-ledelsen at Tevez ikke har fått utbetalt lønn siden han fløy til Sør-Amerika, på grunn av tre brudd i kontrakten. Det ulovlige oppholdet i hjemlandet har kostet spissen 1,7 millioner pund.

Totalt har dermed Tevez gått glipp av 9,3 millioner pund, eller 84 millioner kroner.

Tok armer og hender Bøtene og utspillet fra Al Mubarak ønskes velkommen hos norske Manchester City-fans.

- Jeg synes det er en selvfølge at Tevez blir behandlet hardt. Tidligere tok Roberto Mancini og klubben på han med silkehansker, det er derfor han fikk lov til å utvikle nykkene sine. Han fikk lillefingeren, tok armer og og hender, sier talsmann i Manchester Citys norske supporterklubb, Ole Fuglestad til Dagbladet.

Nå håper City-supporteren på et salg av den tidligere United-angriperen.

- Tevez må finne ut om han vil spille fotball, og da må han jekke seg etter tilbudene han får. Hvis han er urealistisk må han ikke bli overrasket dersom han står uten jobb eller må trene med reserver. Jeg er ikke så opptatt av Tevez, men jeg syns det er fint at City viser hvem som er sjefen, sier Fuglestad.

Kontrakt til 2014 Det er kjent at Tevez ønsker seg et klubbskiftet til AC Milan, men ifølge Al Mubarak vil det bare skje dersom City får sine pengekrav innfridd. Det vil si at noen betaler minimum 30 millioner euro for måljegeren.

- Carlos forblir en spiller med forpliktelser til Manchester City i to og et halvt år til. Det gjelder helt fram til vi får et bud som vi synes er passende, ellers vil avtalevilkårene hans bli tvunget gjennom, sier City-styreformannen til avisa.

MISTRIVES: Carlos Tevez likte verken været i Manchester eller manager Roberto Mancinis avgjørelse om å bruke andre spillere fra start ved sesongstarten. Foto: REUTERS/Phil Noble
MISTRIVES: Carlos Tevez likte verken været i Manchester eller manager Roberto Mancinis avgjørelse om å bruke andre spillere fra start ved sesongstarten. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Overgangsvinduet stenger neste uke og Al Mubarak retter en pekefinger mot Milans ledere, som offentlig har gjort det klart at de ønsker å kjøpe Tevez og allerede har en personlig avtalte med spilleren og Joorabchian.

Skryter av Inter og PSG - Inter Milan og Paris St-Germain har gått inn i diskusjoner med oss i god tro. Det er alltid positivt å forholde seg til folk som oppfører seg profesjonelt. AC Milan er ikke et alternativ for Carlos Tevez, slik ting er i dag, sier City-styreformannen.

Tevez kan klage den siste City-boten inn til Premier League innen 30. januar, dagen etter er siste sjanse for å avslutte sitt opphold i Manchester. Foreløpig skal Milan bare ha lagt 20 mill. euro på bordet.

- Hvis Milan ønsker å bli tatt på alvor i dette overgangsvinduet bør de slutte å gratulerer hverandre, og i stedet begynne å tenke på hvordan de skal innfri våre krav, sier Citys styreformann.

Ifølge britiske aviser sendte City ut en pressemelding i går kveld der klubben opplyser om størrelsen på den siste boten.

Har anket - Klubben kan bekrefte at Carlos Tevez er funnet skyldig i en en displinærhøring 21. desember, det gikk på grove kontraktsbrudd og han ble bøtelagt med seks ukelønner. Carlos valgte å anke avgjørelsen, men ble avvist av et panel bestående av klubbdirektører. Han kan legge fram en siste anke til Premier League innen 30. januar, skriver Manchester City.

The Guardian skriver at Tevez nå er blitt den spilleren i verden som har punget ut mest i bøter til sin egen klubb.

VIL SPILLE I RØDT OG SVART: Carlos Tevez har uttalt at han bare vil spille for AC Milan framover. Den italienske klubbens drakter var modell da City første gang tok i bruk fargene svart og rødt på reservedraktene på 60-tallet. Foto: AP/Sang Tan
VIL SPILLE I RØDT OG SVART: Carlos Tevez har uttalt at han bare vil spille for AC Milan framover. Den italienske klubbens drakter var modell da City første gang tok i bruk fargene svart og rødt på reservedraktene på 60-tallet. Foto: AP/Sang Tan Vis mer