City forsterker. Presenterer ny midtstopper i dag

Får drakt nummer 20.

SIGNERT: De regjerende seriemesterne bekrefter i dag at Eliaquim Mangala blir Manchester City-spiller. Foto: AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE / NTB SCANPIX
SIGNERT: De regjerende seriemesterne bekrefter i dag at Eliaquim Mangala blir Manchester City-spiller. Foto: AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Manchester City bekrefter i dag at de har hentet den 23 år gamle franske midtstopperen Eliaquim Mangala fra Porto.

Det skriver de på sine offisielle hjemmesider.

Noen overgangssum har ikke blitt offentliggjort, men i hele sommer har det vært spekulert i en pris på omlag 32 millioner pund eller 335 millioner norske kroner. Dette er inkludert klausuler og eventuelle framtidige utbetalinger.

Han blir de regjerende seriemesternes sjette signering denne sommeren, og slår dermed følge med sin tidligere lagkamerat i Porto, Fernando, som tok turen til Manchester tidligere i sommer.

- City er en av toppklubbene i Europa. For meg var det viktig å komme meg hit for å fortsette progresjonen min. Jeg vil vinne titler, og jeg tror jeg kan gjøre det her, sier han.

- Jeg er veldig glad for å komme til England, for for meg er Premier League den beste ligaen i verden. Det er en veldig intens og veldig aggressiv konkurranse.

Franskmannen har allerede flere landsmenn han kjenner på Etihad i tillegg til sin tidligere lagkamerat i Porto.

- Det er klart at det er fint at Fernando er her, men det er også andre spillere jeg kjenner som Sagna, Clichy og Nasri, sier Mangala.

Manager Manuel Pellegrini er også full av lovord om nysigneringen.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha signert en spiller av Eliaquims kaliber. Han er allerede en god spiller, men jeg mener han har alle forutsetninger for å bli en av Europas aller beste forsvarsspillere. Han kommer til å sette sitt preg på Premier League med en gang, sier han.

Mangala kan få sin debut for de lyseblå allerede på søndag da de starter sin Premier League-sesong borte mot Newcastle.