Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City fortsetter målfesten på hjemmebane

Har scoret 29 og sluppet inn 2 på sju kamper.

GODT SKRUDD:  Alvaro Negredo (t.h.) kikker rundt muren og ser ballen (t.v.) skru inn til 1-0 for City. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB Scanpix
GODT SKRUDD: Alvaro Negredo (t.h.) kikker rundt muren og ser ballen (t.v.) skru inn til 1-0 for City. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester City - Swansea 3-0.

Det er tett i toppen i Premier League - i alle fall bak Arsenal. Så da Liverpool tapte mot Hull i dag, smatt Chelsea og Manchester City forbi.

City ligger på tredjeplass, seks poeng bak Arsenal og to bak Chelsea.

Manuel Pellegrinis lyseblå lag har en imponerende hjemmestatistikk så langt i sesongen. På sju hjemmekamper har de vunnet sju strake, og har en målforskjell på 29-2.

- Jeg er veldig fornøyd fordi vi vant mot en veldig vanskelig motstander, spesielt når de hadde ballen.  Vi spilte ikke veldig bra i første omgang, men i andre scoret vi to og hadde flere sjanser, sier argentineren ifølge BBC.

For selv om Swansea yppet seg i én omgang i dag, ble det lite spennende utover den andre omgangen.

Velskrudd frispark Sergio Agüero kom til kampens første sjanse allerede etter rundt ett minutt, men Gerhard Tremmel reddet. Det gjorde også Swansea-keeperen da Alvaro Negredo prøvde seg på et langskudd fem minutter seinere.

Men i det åttende minutt sto Tremmel som limt fast i gresset da Negredo skrudde et frispark rundt muren og inn i det borterste hjørnet til 1-0.

Swansea var definitivt med på notene. Jonjo Shelvey hadde et par gode sjanser, men Costel Pantilimon reddet. Shelvey satte også opp Alvaro Vazquez, men han satte ballen utenfor.

City var nær ved å doble ledelsen da Martin Demichelis nikket i tverrliggeren etter en corner. Like etter var samme mann i sentrum i eget felt da han dro Pablo Hernandez i trøya, men Swansea fikk ikke straffesparket de mente de burde hatt.

Swansea avsluttet omgangen med en gedigen mulighet, men Jonathan de Guzman satte ballen over mål alene med keeper Pantilimon.

Dobbel Nasri Agüero hadde et par gode sjanser tidlig i andre omgang, men 2-0 ble det først da Yaya Toure slapp ballen inn til Samir Nasri som rundet en mann og plasserte ballen trygt forbi Tremmel.

Nasri punkterte spenningen i kampen da han satte inn 3-0 et snaut kvarter før slutt. Pasningen skrått ut fra dødlinja var strøkent levert fra Pablo Zabaleta, som igjen var lekkert spilt fram av innbytter James Milner.

Nasri kunne sikret seg et hattrick mot slutten av kampen, men skrudde ballen like utenfor fra drøye 16 meter.