City slo United i Manchester-derbyet

City gikk seirende ut av gigantoppgjøret. Fester grepet om PL-tittelen

Elleve poengs forsprang på toppen av Premier League.

MÅL: Nicolas Otamendi feirer sin 2-1-scoring. Den ble til slutt avgjørede for et Manchester City som har fått en stor luke på toppen av Premier League. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF
MÅL: Nicolas Otamendi feirer sin 2-1-scoring. Den ble til slutt avgjørede for et Manchester City som har fått en stor luke på toppen av Premier League. Foto: AFP PHOTO / Oli SCARFF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Manchester City 1-2 (1-1)

(Dagbladet): Manchester United mot Manchester City er byderby, nummer to mot nummer en, José Mourinho mot Pep Guardiola, og er i sum Englands største kamp.

Derfor var det knyttet stor spenning til møtet mellom de to gigantene. Mange har ment at United er Citys eneste reelle utfordrer denne sesongen, men differansen mellom lagene var på hele åtte poeng før avspark. Derfor var det også manges oppfatning at serien kunne avgjøres med City-seier.

Etter en dramatisk kamp var det til slutt de lyseblå som kunne strekke hendene i været, og feire en luke på elleve poeng.

- Dette var den deiligste seieren av dem alle. Vi har fått et stort forsprang, og hvis vi tabber oss ut vil vi fortsatt lede. Vi kan nyte det nå, men må begynne å fokusere på kampen på onsdag, sa Kevin De Bruyne etter kampen.

Sjanser

I en nervepirrende førsteomgang, var det gjestene fra den andre siden av byen som var det førende laget.

United hadde mange offensive, raske spillere, men de endte likevel opp med å forsvare seg i store deler av omgangen.

Citys pasningssikre spillere spilte seg nærmere og nærmere vertenes mål, men de største sjansene uteble. Gabriel Jesus fikk muligheten, men avslutningen var svak, og det var først etter 41 minutter at David de Gea virkelig ble satt på prøve. Leroy Sané fikk banket til mot vinkelen, men keeperen var raskt oppe med lanken og fikk avverget.

Få minutter seinere fikk de imidlertid uttelling.

Utlikning

Kevin De Bruyne slo en corner inn i feltet. Der var Romelu Lukaku og Fernandinho i duell, og ballen gikk via førstnevnte og inn i feltet. Der ventet David Silva, som fra kloss hold banket ballen i nettet.

På overtid av første omgang slo derimot United tilbake.

Marcos Rojo slo en lang ball inn i feltet. Den gikk over Nicolás Otamendi, via en uheldig og litt klønete Fabian Delph, og endte opp hos Marcus Rashford. Angriperen var kald i møte med Ederson, og bredsidet ballen i det lengste hjørnet.

- Jeg lærer fortsatt i denne jobben, og vil ta lærdom av dette, sa Delph etter kampen. Han har vært sentral midtbanespiller hele karrieren, men har blitt brukt på venstre vingback denne sesongen.

Lukaku-tabbe

Det tok imidlertid ikke lang tid før City igjen var i førersetet. Mye takket være United-spiss Lukaku.

Belgieren skulle klarere unna Silvas innlegg, men fikk et dårlig treff. I stedet for å meie ballen unna, gikk den i ryggen til Chris Smalling og inn til Otamendi, som sto umarkert. Midtstopperen gjorde som Silva hadde gjort i 1. omgang, og fikk hamret ballen inn bak en sjanseløs De Gea.

Redningsmannen Ederson

City fortsatte å være det dominerende laget, men United kom også til sjanser.

Og 84 minutter ut i kampen var det kun to mirakuløse redninger fra Ederson som hindret 2-2.

Innbytter Juan Mata fant Martial på kanten, som slo ballen inn langs bakken. Den endte opp hos Lukau som banket til. Ballen gikk rett i hodet til keeperen, og ut i feltet igjen. Der ventet Mata, men avslutningen hans ble brilijant parert av Ederson. Etterpå måtte keeperen legge seg ned på gresset, hvor han holdt seg til hodet.

Mot slutten av kampen tok City-spillerne med seg ballen til motstanderens hjørneflagg. Der fikk de tiden til å gå, og da dommeren blåste av brøt det ut vill jubel hos de lyseblå.

PL-tittelen i boks

I TV2s studio etter kampen oppstod det diskusjon om City allerede kan innkassere Premier League-tittelen denne sesongen.

Erik Thorstvedt gikk langt i å antyde det.

– For at de skal kunne miste det, må City av en eller annen grunn plutselig bli et dårlig fotballag. Det skjer ikke, mente han.

Brede Hangeland på sin side er ennå ikke overbevist.

- Jeg nekter å dele ut tittelen nå. Det har skjedd så mye tidligere som sier at ting kan snu.

Pep mot José

Feiden og rivaleriet mellom Guardiola og Mourinho strekker seg langt tilbake i tid. De to stjernemanagerne var også bitre rivaler i Barcelona og Real Madrid, og har aldri gitt uttrykk for å like hverandre spesielt godt.

Søndagens oppgjør var det 20. mellom de to managerne, og før kampen sto det 9-4 i favør spanjolen. Seks ganger har det endt uavgjort.

Gjennom uka har portugiseren kommet med en rekke stikk i retning byrivalen og Guardiola, hvor han blant annet har anklaget de for å kaste seg lett og drive med taktiske fellinger.

Guardiola har imidlertid ikke bitt på agnet, og på banen var det han og hans City som kom seirende ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer