FULL KONTROLL: Manchester City var ikke i nærheten av å glippe til tross for øsende regn og sleipt gress på Etihad Stadium i kveld. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB Scanpix
FULL KONTROLL: Manchester City var ikke i nærheten av å glippe til tross for øsende regn og sleipt gress på Etihad Stadium i kveld. Foto: Andrew Yates, AFP / NTB ScanpixVis mer

City glapp ikke og sikret seg matchball på søndag

Slo Villa komfortabelt.

(Dagbladet): Manchester City - Aston Villa 3-0

Fire minutter før full tid på Etihad Stadium ble Edin Dzeko tatt av banen til stående applaus. Bosnieren scoret de to første målene for Manchester City mot Villa, og sørget egentlig for seieren.

Riktig nok lærte mandagens kamp på Selhurst Park oss at det ikke er over før det er over.

Men i motsetning til Liverpool, som rotet bort 3-0-ledelsen mot Crystal Palace, sto City distansen ut. Stevan Jovetic la på til 3-0, og på overtid gjorde Yaya Toure 4-0 etter et vanvittig soloraid, da han førte ballen fra egen halvdel og løp fra hele Villa-forsvaret.

City går dermed inn i finalehelga i Premier League med to poengs ledelse på gullrivalen Liverpool.

Målforskjellen er så mye bedre at de klarer seg med uavgjort hjemme mot West Ham på søndag. Liverpool vinner ikke med tolv mål mot Newcastle på Anfield.

Kontrollert City styrte fra start til slutt i kveld, og endte med nesten 75 prosent ballbesittelse. Men Villa stablet spillerne sine godt foran eget mål, og holdt nullen i over en time.

Yaya Toure var nær scoring etter drøyt elleve minutter, men Brad Guzan reddet med en beinparade.

Etter en halvtime kombinerte Aston Villa fantastisk i noen gyldne sekunder, og plutselig var Jordan Bowery alene på bakerste stolpe da Vincent Kompany skled og falt.

Men da hadde allerede Villa-spissen bestemt seg for å skyte på volley, og han traff ikke spesielt godt.

Et drøyt minutt på overtid i første omgang hadde City kampens første virkelige gigantsjanse.

James Milner la inn fra høyresida, og Samir Nasri sto umarkert ved nærmeste stolpe. Men med utsiden av foten klarte ikke franskmannen å styre ballen mellom stengene.

GLAPP IKKE: Dagens mest fotograferte City-supporter var trolig han med dette frekke peket til Liverpool-kaptein Steven Gerrard. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB Scanpix
GLAPP IKKE: Dagens mest fotograferte City-supporter var trolig han med dette frekke peket til Liverpool-kaptein Steven Gerrard. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB Scanpix Vis mer

City-spillerne snakket etter kampen om hvordan manager Manuel Pellegrini ba dem være tålmodige i pausen.

- Jeg var helt sikker på at om vi fortsatte å spille på samme måte ville vi finne rom til å score et mål, sier chileneren selv. 

Maktdemonstrasjon Seks minutter etter pause forsøkte Vincent Kompany seg på et brassespark etter at en halvveis klarert ball etter dødball ble løftet inn i feltet igjen. Den belgiske midtstopperens akrobatiske forsøk gikk imidlertid rett på keeper.

City fortsatte å presse på, og fikk omsider uttelling i 64. spilleminutt. David Silva spilte fram Pablo Zabaleta som overlappet på høyrekanten, og argentineren la inn foran mål. Der styrte Edin Dzeko ballen mellom beina på Guzan, og Etihad eksploderte i lyseblå jubel.

- Når et lag forsvarer seg med ti mann i feltet, handler det alltid om å få det første målet. Da vi fikk det, åpnet det seg og vi scoret flere. Det så kanskje enkelt ut til slutt med 4-0, men det var det ikke, sier Dzeko.

Men den neste scoringen hans, bare åtte minutter etter den første, var enkel. I alle fall for ham.

Silva spilte på ny fram Zabaleta som kom stormende fram på utsiden. Denne gangen gikk innlegget skrått ut i feltet, der Samir Nasri avsluttet fra omkring straffemerket. Guzan reddet, men ga retur rett i beina på Dzeko, som bare kunne rulle ballen i åpent mål.

3-0 kom etter at Yaya Toure tråklet rundt inne i feltet til Villa før han trillet ballen til innbytter Stevan Jovetic, som knallet ballen ned i høyre hjørne.

4-0-målet var et punktum som understreket klasseforskjellen. Yaya Toure fikk ballen på egen halvdel, og beinet fra hele Villa-forsvaret til han var alene med keeper Guzan. Så banket han ballen forbi også ham.