Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City hadde full kontroll på dumpekandidaten, men så skjedde det utenkelige

Burnley rystet seriemesteren på eget gress.

KREMMERHUS: Med sesongens første avslutning innenfor stengene, leverte Fernandinho en god kandidat til rundens scoring like før pause. Dessverre for de regjerende mesterne holdt det bare til ett poeng da Burnley våknet til liv i den andre omgangen og kjempet seg til 2-2 på Etihad. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB SCANPIX
KREMMERHUS: Med sesongens første avslutning innenfor stengene, leverte Fernandinho en god kandidat til rundens scoring like før pause. Dessverre for de regjerende mesterne holdt det bare til ett poeng da Burnley våknet til liv i den andre omgangen og kjempet seg til 2-2 på Etihad. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB SCANPIX Vis mer

• Manchester City-Burnley 2-2 (2-0)

(Dagbladet): Det var ikke mange som levnet nyopprykkede Burnley store mulighetene mot de regjerende mesterne på Etihad i ettermiddag, men Sean Dyches menn viste at de fortsatt kan bite fra seg.

David Silva og Fernandinho ga vertene oppskriftsmessig ledelsen i den første omgangen, men med scoringer av George Boyd og Ashley Barnes etter hvilen ble det bare ett fattig poeng på de regjerende mesterne.

Ikke akkurat det Manuel Pellegrini hadde sett for seg i årets siste fotballkamp, og dermed beholder Chelsea trepoengsledelsen i toppen av tabellen.

Krem-scoring Store deler av den første omgangen var det spill mot ett mål, og James Milner fikk kampens foreløpig største mulighet da han etter 13 minutter møtte et innlegg fra Jesus Navas. Dessverre for engelskmannen fikk han ikke skuddet på mål.

Gjestene var riktignok heller ikke helt tannløse, og veteranen Dean Marney fikk en habil mulihet noen minutter senere smalt til fra 20 meter, men Joe Hart var med på notene.

Da var Silva hakket mer presis. Igjen reiv Navas seg fri på venstrekanten, og igjen var pasningen presis. Burnley-forsvaret hadde tydeligvis glemt å passe på den lille spanjolen, som fikk stå mutters alene på 8 meter. Hans fjerde scoring på de siste tre kampene.

Men der Silva gjorde det enkelt ville Fernandinho vise hvordan man gjør det med stil. Brasilianeren fikk ballen på 20 meter, og med seks Burnley-spillere mellom seg selv og målet fant han en luke og sendte kula via tverrliggeren og i mål helt oppe i hjørnet. Et kremmerhus av dimensjoner og City ledet 2-0 etter en drøy halvtime.

Snudd på hodet De frammøtte hadde nok forventet mer av det samme etter hvilen, men folk hadde knapt funnet setene sine før Hart måtte plukke reduseringen ut av nettmaskene.

2-2: Joe Hart fortviler etter at Burnley har brakt balanse i regnskapet med mindre enn ti minutter igjen på klokka. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
2-2: Joe Hart fortviler etter at Burnley har brakt balanse i regnskapet med mindre enn ti minutter igjen på klokka. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

Boyd var frampå og flikket inn avslutningen til Danny Ings, men reprisene viste at han skulle vært avblåst for offside.

Samir Nasri satte Tom Heaton på prøve og Ings prøvde skuddfoten mot Hart, men ingen av forsøkene traff sine tilsiktede mål. Det gjorde derimot Ashley Barnes.

Med mindre enn ti minutter igjen på klokka ramlet ballen ned i beina på 25-åringen i feltet til Manchester City, og han nølte ikke et sekund. Med full kraft sendte han kula utakbart forbi Hart, og plutselig var det balanse i regnskapet på Etihad.

City klarte aldri å etablere noe press på tampen, og dermed endte det med poengdeling på Etihad. Noe gjestene nok er langt mer fornøyde med enn hjemmelaget.

SMELL: Pablo Zabaleta fikk seg en skikkelig smell på tampen av den første omgangen. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB SCANPIX
SMELL: Pablo Zabaleta fikk seg en skikkelig smell på tampen av den første omgangen. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media