NY DUELL: Manchester United og Wayne Rooney tapte begge seriekampene mot Manchester City og Mario Balotelli forrige sesong. I dag møtes lagene på Etihad. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS og AFP PHOTO/ANDREW YATES
NY DUELL: Manchester United og Wayne Rooney tapte begge seriekampene mot Manchester City og Mario Balotelli forrige sesong. I dag møtes lagene på Etihad. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS og AFP PHOTO/ANDREW YATESVis mer

- City har det tøft

Rooney har glemt hva som skjedde forrige sesong.

Følg Man. City mot Man. United i fotballstudio fra klokka 14.30.

(Dagbladet): Manchester City sikret Premier League-tittelen på overtid forrige sesong - og i dag møtes rivalene City og United til første batalje denne sesongen.

City vant 1-0 da lagene møtte på Etihad i april - men United-spiss Wayne Rooney mener de lyseblå rivalene er inne i en vanskelig periode.

- Hvis vi tar med oss tre poeng, vil det være fantastisk for oss, sier Rooney, ifølge Daily Mail.

- Jeg tror at med City ute av Champions League, så har de det tøft. Jeg tror alle kan se det bak fasaden. Vinner vi, vil det legge mer press på dem, sier Rooney.

Glemt tap
United tapte 1-6, og 0-1 i seriekampene mot City forrige sesong, men Rooney ønsker å se framover.

MATCHVINNER: Manchester Citys Vincent Kompany scoret det eneste målet da City vant 1-0 mot United i april. Foto: AP Photo/Martin Rickett/PA
MATCHVINNER: Manchester Citys Vincent Kompany scoret det eneste målet da City vant 1-0 mot United i april. Foto: AP Photo/Martin Rickett/PA Vis mer

- Vi må legge det bak oss. Det er glemt nå. Vi må se framover og tenke på at vi har fått en god start på sesongen, sier Rooney.

- Vi vet at hvis vi hadde snudd én eller to kamper forrige sesong, hadde vi vunnet ligaen. Men det kan du si om alle kamper, forteller han.

Rooney mener det blir en tett kamp på Etihad.

- De (City) har en strerk midtbane, men de etterlater rom på kantene, og jeg er sikker på at Sir Alex (Ferguson) og Roberto Mancini vil finne svakheter hos begge lagene før kampen, sier United-spissen.

- Avgjør ikke ligaen
Tidligere United-back, Gary Neville, skriver i sin spalte i Daily Mail at dagens oppgjør ikke avgjør serien.

- Søndagens resultat vil ikke være avgjørende, nei. Det er nemlig altfor lenge igjen av serien, og dermed altfor mye som kan skje til at den er det, skriver Neville.

- Begge lag er nemlig kapable til å gå 10-15 kamper uten tap senere og begge lag kan også bli hardt rammet av skader. Jeg husker overskriftene etter Citys 6-1-seier. Da var det «maktskifte» og «En ny æra». Noen uker senere skrev avisene at gullkampen helt åpen, skriver Neville.