RYSTET CITY Et innlegg fra Leighton Baines havnet hos Maraoune Fellaini, som trengte to forsøk på å få ballen forbi Joe Hart. Foto:  REUTERS/Nigel Roddis
RYSTET CITY Et innlegg fra Leighton Baines havnet hos Maraoune Fellaini, som trengte to forsøk på å få ballen forbi Joe Hart. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

- City har fått mange straffespark i det siste

David Moyes raste etter at Manchester City ble tildelt straffespark som var av den billige sorten.

Manchester City - Everton 1-1

(Dagbladet): Everton var det siste laget som greide å slå Manchester City på Etihad.

Det skjedde i desember 2010, og siden har de lyseblå spilt 36 kamper uten å tape på eget gress.

Den imponerende rekka økte til 37 i dag - men igjen viste Everton seg som et vanskelig lag å bryte ned for den regjerende ligamesteren.
 
For sjette gang denne sesongen spilte City uavgjort, og bortsett fra en periode med massivt press i starten av 2. omgang, hadde Everton god defensiv kontroll.

Gjestene har på sin side spilt uavgjort i hele sju av sine ni siste kamper.

Everton fikk kampens første scoring: Leighton Baines slo inn med sin presiste venstrefot, og Vincent Kompany greide bare å stusse ballen videre bakover. Der kom Maraoune Fellaini løpende, og selv om Joe Hart avverget den første headingen, satte belgieren returen i mål med låret.

Et uvanlig tamt City-lag våknet litt etter kalddusjen, og rakk en utlikning før pause.

Edin Dzeko fikk et tvilsomt straffespark noen minutter før pause, da dommer Lee Probert mente at bosnieren ble revet ned av Fellaini. Reprisene viste at Fellaini holdt litt i armen, men ikke mer enn man ser i de aller fleste cornersituasjoner i Premier League.

- Jeg vet ikke hvor mange straffespark Manchester City har fått den siste tiden, men det er ganske mange, sa Moyes etter kampen ifølge The Guardian.

Carlos Tevez tok uansett gode vare på sjansen fra ellevemeteren og satte ballen midt i mål.

Manchester City var mer dominerende etter hvilen, og det meste av spillet foregikk inne på Evertons halvdel. Men det ble mye nesten for de lyseblå, og lite klare målsjanser.

Faktisk var Everton nærmest seieren da Nikica Jelavic fikk sjansen på et frispark fra 20 meter på tampen.

Avslutningen gikk nesten midt på mål, men Joe Hart klønet det til og fikk med nød og neppe slått ballen ut til corner. Det var definitivt mer flaks enn dyktighet fra City-keeperens side.

To poeng avgitt i toppstriden for City, som vil være tre poeng bak byrival United dersom de røde gjør jobben mot Reading i kveld.

MIDT I MÅL: Carlos Tevez tok godt vare på muligheten fra straffemerket, etter en straffeavgjørelse som nok var av det tvilsomme slaget. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
MIDT I MÅL: Carlos Tevez tok godt vare på muligheten fra straffemerket, etter en straffeavgjørelse som nok var av det tvilsomme slaget. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer