SUSPENDERT: Nå får ikke Mario Balotelli prøve seg mot Arsenal i kveld på grunn av suspensjon, men Manchester City har altså ikke vunnet over Arsenal på Arsenals hjemmebane siden oktober 1975. Foto: AP /Jon Super
SUSPENDERT: Nå får ikke Mario Balotelli prøve seg mot Arsenal i kveld på grunn av suspensjon, men Manchester City har altså ikke vunnet over Arsenal på Arsenals hjemmebane siden oktober 1975. Foto: AP /Jon SuperVis mer

City har ikke slått Arsenal i London på 36 år

I kveld får de sjansen igjen.

Se kampen direkte i Dagbladets fotballstudio fra klokka 20.45!

(Dagbladet): I kveld spilles de tre første kvartfinalene i Carling Cup, eller ligacupen som den fortsatt heter blant folk flest.

Carling Cup er riktignok den minst prestisjetunge av turneringene som gir e-cupspill i England, men for flere av storlagene som møtes i kvartfinalen er det på høy tid med en ny pokal i premieskapet - uavhengig av turnering.

Ikke vunnet på 36 år
For Arsenal og manager Arsene Wenger har det ikke blitt påfyll i det skapet siden 2005. Siden den gangen har det også blitt to forsmedelige tap i finalen i ligacupen, senest mot Birmingham ifjor.

Men statistisk sett skal Arsenal i hvert fall ha gode muligheter til å ta seg til semifinalen. I kveld spiller de altså mot Manchester City på Emirates. City har ikke slått Arsenal i London siden oktober 1975, skriver BBC.

Det er mer enn 36 år siden, men den sesongen vant de også ligacupen. Forøvrig det siste troféet City vant fram til fjorårets FA-cuptriumf.

På toppen av det har Arsenal bare tapt én midtukekamp på 58 spilte siden de flyttet fra Highbury til Emirates, melder Opta.

God odds
I lys av den statistikken er det oppsiktsvekkende at Norsk Tipping gir Arsenal 2,9 i odds på å vinne kampen etter ordinær tid. Dagbladets oddsekspert, Lars Dybwad, har også Arsenal som favoritt i kampen.

Mye kommer an på hvilke lag de to managerne stiller med. Til tross for at Roberto Mancini truer med å stille med 14-åringer har han bred nok stall til å gi Arsenal tøff kamp.

Se opp for navn som Edin Dzeko, Adam Johnson og Kolo Toure i startelleveren.