Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City herjet med Sjakhtar

Engelske lag dominerte mesterligaen forrige sesong, men Manchester City ble eneste Premier League-lag med seier i åpningsrunden av årets turnering.

SAMMENDRAG: Se alle målene til Manchester City mot Sjakhtar Donetsk. Video: Viasat

Pep Guardiolas menn herjet med Sjakhtar Donetsk forrige sesong og fortsatte der de slapp da det ble 3-0-seier i Kharkiv. Det holdt likevel ikke til tabelltopp i gruppe C, ettersom Rosenborgs overmenn fra siste kvalifiseringsrunde, Dinamo Zagreb, vant 4-0 over Atalanta.

Tittelforsvarer Liverpool og Chelsea tapte tirsdag, mens forrige sesongs finalist Tottenham ga fra seg to måls ledelse og slet seg til ett poeng borte mot Olympiakos tidligere onsdag. Dermed var det opp til Manchester City å sikre tre av de fire poengene Premier League-lag sikret i første mesterligarunde.

Forrige sesong vant City 6-0 hjemme og 3-0 borte mot Sjakhtar Donetsk. Ikke rart at hjemmelaget la seg dypt og forsvarte seg med nebb og klør onsdag.

Det hjalp ikke. Etter halvspilt første omgang vant gjestene ballen høyt på banen. Etter flere trekk kom Ilkay Gündogan til skudd. Ballen traff stolpen, men spratt rett ut til Riyad Mahrez, som hadde en enkel jobb med å sette inn 1-0 på returen.

Punktert

Keeper Ederson holdt seg på beina og gjorde seg stor da Júnior Moraes ble spilt gjennom av Taison i motsatt ende av banen, og keeper tok skuddet i kroppen.

I stedet var det Gündogan som viste effektivitet og punkterte kampen da han på pasning fra Mahrez sendte et lurt skudd i mål ved nærmeste stolpe.

Raheem Sterling hadde en kjempesjanse til å gjøre 3-0 etter en grov forsvarsfeil i 2. omgang, men hans skudd traff stolpen. I stedet var det Gabriel Jesus som i det 76. minutt satte punktum på en kontring.

Fernandinho var både kaptein og midtstopper for City og løste iallfall onsdag lagets mye omtalte stopperkrise etter at Aymeric Laporte og John Stones ble skadd. Fernandinho spilte ved siden av Nicolás Otamendi og bidro til å holde buret rent.

Dinamo-fest i Zagreb

I Zagreb kom Atalanta til kort mot Dinamo-laget som i august nektet Rosenborg et etterlengtet mesterligaeventyr. Mislav Orsic, som scoret i 2-0-seieren mot RBK samme sted, gjorde hattrick.

Marin Leovac ga Dinamo en kjempestart med scoring før det var spilt ti minutter, og han serverte Orsic et nesten ferdigscoret innlegg til 2-0. Orisc nikket inn det tredje målet før pause, og dermed var kampen langt på vei avgjort. Samme mann fullførte sitt hattrick i det 68. minutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling