City hevder Touré og Balotelli ble utsatt for rasisme

Borte mot Porto.

TRIST: - Det er derfor at vi alle liker bedre å spille i Premier League, for der skjer aldri dette, sier Yaya Touré om den påståtte rasismen.Foto: SCANPIX/EPA/JOSE COELHO
TRIST: - Det er derfor at vi alle liker bedre å spille i Premier League, for der skjer aldri dette, sier Yaya Touré om den påståtte rasismen.Foto: SCANPIX/EPA/JOSE COELHOVis mer

Manchester City hevder Mario Balotelli og Yaya Toure ble utsatt for rasismetilrop i torsdagens bortekamp mot Porto i europaligaen.

Toure bekreftet overfor Sky Sports at han «hørte noe» fra tribunen.

- Det er derfor at vi alle liker bedre å spille i Premier League, for der skjer aldri dette. Kanskje forventer man ikke å se svarte spillere i andre land, men jeg tror det blir bedre framover, sa Toure.

City har rapportert saken inn for Det europeiske fotballforbund (UEFA).

- Fotball er fotball, og tilskuerne kommer for å nyte kampen. Derfor vil vi ikke at slike ting skjer, sa Toure.

Hørte ikke Citys manager Roberto Mancini sier han ikke la merke til rasismetilrop fra Porto-fansen.

- Jeg hørte ingen rasistiske tilrop siden jeg var opptatt med å konsentrere meg om kampen. Men jeg tror at Mario Balotelli og Yaya Toure er for sterke til å la seg påvirke av det, mente Mancini.

Vendte til seier Med 2-1 på Estadio do Drago sikret City seg et fint utgangspunkt i kampen om en plass i europaligaens åttedelsfinale.

Silvestre Varela ga Porto ledelsen etter et innlegg fra Hulk etter 27 minutter, men britene snudde etter hvilen. Et selvmål fra Alvaro Pereira gjorde at det sto 1-1 ti minutter inn i 2. omgang.

Matchvinner ble innbytter Sergio Agüero, som frispilt av Yaya Toure satte inn 2-1 fem minutter før slutt. Returkampen spilles 22. februar.

(NTB)