Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- City-kampen er «vinn eller forsvinn» for sesongen vår

Men Benitez tror ikke Liverpool vil falle ut av topp fire.

VINN ELLER FORSVINN: Rafael Benitez mener kampen mot Manchester City er «vinn eller forsvinn» for Manchester City.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
VINN ELLER FORSVINN: Rafael Benitez mener kampen mot Manchester City er «vinn eller forsvinn» for Manchester City.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

|||Følg Liverpool - Manchester City og seks andre Premier League kamper i fotballstudio fra kl. 13.45.

(Dagbladet): En seier over Manchester United verdsettes alltid høyt i Liverpool, men triumfen mot erkerivalen på Anfield for fire uker siden, er den eneste trepoengeren i Premier League de siste fem kampene.

Det har ført til at Liverpool har havnet kraftig på etterskudd dersom drømmen om seriemesterskap nummer 19 skal bli en realitet. Før avspark i den 13. serierunden, virker Chelsea utenfor Liverpools rekkevidde - seks tabellplasseringer og 11 poeng foran.

Historien har imidlertid vist mang en gang at man aldri skal avskrive Rafael Benitez' mannskap. Derfor er ettermiddagens kamp på Anfield mot et Manchester City-lag, som har gjort det til en vane å spille uavgjort, en perfekt anledning til å «snu kjerringa», som Jørn Jamtfall ville ha sagt.

- Dette er en stor kamp. En viktig kamp. Nå er forsåvidt alle Liverpools kamper viktige, men denne kampen kan beskrives som en «vinn eller forsvinn» for sesongen vår, sier Benitez før kampen, ifølge Sky Sports.

Selvtillit
Etter en skadeskutt sesonginnledning, er kaptein og talisman Steven Gerrard forventet å være tilbake hos hjemmelaget. Det samme er tilfelle for Glen Johnson og Daniel Agger. Dessuten skal også Yossi Benayoun og Albert Riera være disponible igjen.

Selv om toppscorer Fernando Torres er ute av spill, ligger forutsetningene for en etterlengtet opptur til stede - noe som trengs foran en avgjørende midtuke i Champions League.

- Det kommer til å bli tøft, og særlig viktig er det å få en seier før bortekampen i Champions League mot Debrecen. En god seier (mot City) vil gi oss selvtillit inn mot den kampen. Vi ønsker å avansere (i Champions League) og vi ønsker å klatre på tabellen. Vi ønsker fortsatt å spille storkamper og å spille for noe som betyr noe, selv om det, poengterer Benitez.

- Liverpools problemer godt nytt

City er på sin side fulltallige, med unntak av Martin Petrov, som pådro seg en kneskade under landslagssamling med Bulgaria.

De fem første serierundene bekreftet det mange hadde spådd i forkant av sesongen, sett i lys av pengebruken i sommer; at Manchester City hadde det som skulle til for å bryte dominansen til de såkalte fire store. Etter tapet i byderbyet mot United, har de lyseblå imidlertid prestert under forhåndsforventningene, men har fortsatt god kontakt med fjerdeplassen som gir en kvalifiseringsmulighet til Champions League.

Carlos Tevez har god tro på at City kan klare det ingen har klart siden Everton i 2004-2005 - nemlig å snyte Liverpool for fjerdeplassen.

- Dersom problemene fortsetter for Liverpool, vil det hjelpe oss med å kvalifisere oss til neste års Champions League. Vi er selvfølgelig nødt til å konsentrere oss om oss selv, men det er selvfølgelig ikke dårlig nytt for oss at Liverpool har slitt innledningsvis, sier Tevez, som med andre ord påpeker det selvsagte.

Tror ikke på City i topp fire
Benitez er naturlig nok ikke enig med den energiske argentineren.

- Jeg har blitt fortalt at 80 prosent av managerene i Premier League tror at City vil havne i topp fire til slutt. Jeg er ikke blant dem. Vi kommer til å være blant topp fire, understreker Benitez, som heller ikke er misunnelig på pengesekken Mark Hughes disponerer i Manchesters Eastlands.

- Vi vet at City har penger, og at de har brukt mye, men vi kan ikke bare se på hva de driver med. Vi er nødt til å konsentrere oss om hva vi kan gjøre mot dem på banen, men jeg anerkjenner at de gjør en god jobb, sier spanjolen.

Liverpool har iallfall statistikken på sin side når lagene møtes seinere i dag. Manchester Citys siste triumf på Anfield kom så langt tilbake som i 2003.

GLEDER SEG OVER LIVERPOOL-NEDTUR: Carlos Tevez, som ble matchvinner på Anfield - da for Manchester United - mener Liverpools nedtur er godt nytt for Manchester City.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne
GLEDER SEG OVER LIVERPOOL-NEDTUR: Carlos Tevez, som ble matchvinner på Anfield - da for Manchester United - mener Liverpools nedtur er godt nytt for Manchester City.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media