Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City kan få UEFA-cup

Manchester City slo Tottenham 2-0, og nå kan de få UEFA-cup plass på grunn av fairplay. Dagbladet.no fulgte kampen direkte!

Steffen Iversen var i Tottenham-troppen for første gang på to og en halv måned, etter å ha kvittet seg med sine ryggplager, men slapp ikke til på banen. Han ble sendt til oppvarming da City gikk opp i 2-0 etter 20 minutter, men satte seg igjen og ble sittende kampen ut.

Det var ikke de to målene, heller ikke at Peter Schmeichel holdt nullen i sin siste kamp på White Hart Lane, som skjøv City et steg nærmere europacupen, derimot at blåtrøyene nøyde seg med to gule kort.

England ligger i øyeblikket an til å få en UEFA-cupplass på grunn av UEFAs fairplay-statistikk, og det har skapt diskusjon at den sannsynligvis går til City. Laget har fire lag foran seg på den engelske fairplaylista, men de sikrer alle europacupspill på ordinært vis. Dermed får Kevin Keegans menn friplassen, en tilværelse midt på eliteserietabellen til tross.

Keegan har demonstrert at fair play er et reelt begrep i klubben ved å hevde at hans lag ikke fortjener det, men fredag framsto laget iallfall som langt mer egnet for internasjonal konkurranse enn bedre plasserte Tottenham.

City sto for det som var av konstruktivt spill i kampen, og for nesten alle sjansene mot et idéløst hjemmelag som manglet initiativ uten ball og dermed ofte framsto som hjelpeløst der ballfører ble overrumplet og taklet før han fant noen å spille opp på.

City tok ledelsen allerede etter to minutter, da midtstopper David Sommeil fikk løpe helt umarkert og stange inn et hjørnespark fra Ali Benarbia. Ledelsen ble doblet i det 20. minutt, etter grove feil i Tottenham-forsvaret.

Nicolas Anelka kom alene med keeper, vant igjen ballen etter Kasey Kellers redning og passet uegoistisk til Robbie Fowler. Han ble taklet, men Joey Barton plukket opp ballen og skjøt i mål via Fowler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media