City kan utestenges fra Champions League

UEFA vil straffe de ferske ligamesterne hardt.

I TRØBBEL: Manchester City kan få hard straff av UEFA etter brudd på økonomiske regler. Foto: NTB Scanpix
I TRØBBEL: Manchester City kan få hard straff av UEFA etter brudd på økonomiske regler. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det melder The New York Times. Som følge av avsløringene som kom fra såkalte Football Leaks, vil UEFA utestenge City fra Champions League i ett år. Det kan bety at de ikke blir å se i turneringen neste sesong.

Grunnen til den eventuelle utestengningen er på grunn av brudd på UEFAs Financial Fair Play, som skal hindre klubber som Manchester City å bruke summer som er høyere enn de selv tjener.

Den tyske avisa De Spiegel har avslørt at City har prøvd å finne en kreativ løsning som fører til gode sponsorinntekter. Sponsorinntekter i seg selv er naturligvis ikke ulovlig. Men en intern e-post som ble publisert av Der Spiegel i fjor, viser at Etihad, som er hovedsponsor for City, bare finansierte 80 millioner kroner av sponsorpengene, mens ADUG, som er investorselskapet som kjøpte opp City, bidro med over 600 millioner av inntektene.

Dette selskapet får statlige penger fra De forente arabiske emirater, der Sjeik Masour er visestatsminister. Dokumentene viste også en rekke andre metoder som ble brukt for å unngå UEFAs økonomiske bestemmelser.

Denne etterforskningen skal engelske medlemmer av UEFA holdt på med i måneder ifølge den amerikanske avisa.

Om det faktisk blir utestengelse av Champions League allerede til neste sesong er usikkert, med tanke på at UEFAs konklusjon må komme fram før kvalifiseringen til turneringa.

Representanter fra City møtte kontrollkomiteen til UEFA i Sveits i april, men de skal ikke ha klart å overbevise dem om at de er uskyldige.

Komiteleder Yves Leterme skal ha siste ord i saken før forslaget om straff sendes til en domskomité.