MÅLSHOW: Manchester City kjørte fullstendig over Chelsea. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix
MÅLSHOW: Manchester City kjørte fullstendig over Chelsea. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB ScanpixVis mer

City kjørte fullstendig over Chelsea:
- Skremmende gode

Sergio Agüero og co. med skremmeskudd til Liverpool i kampen om ligagullet.

Manchester City - Chelsea 6-0 (4-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester City kom med en klar melding til Liverpool i gullkampen på Etihad i kveld.

Etter en maktdemonstrasjon av de sjeldne, kan Pep Guardiolas mannskap nok en gang innta tabelltoppen. Og det var ikke hvem som helst som ble banket lyseblå i Manchester.

Hvis Liverpool-supportere tok en titt på terminlista til Manchester City tidligere i sesongen, hadde de nok merket seg kveldens kamp som en hvor de lyseblå kunne gå på et feilskjær.

Men allerede etter 25 minutter stod det 4-0(!) på måltavla på Etihad. Scoringene kom som perler på en snor:

Fire raske

1-0: Kevin De Bruyne spilte en smart stikker til Bernardo Silva, som var fri på høyrekanten. Portugiseren slo ballen inn i boksen, hvor den traff en motspiller og havnet i beina på Raheem Sterling. Vingen hamret de lyseblå i ledelsen.

2-0: Sergio Agüero ladet kanonen fra langt hold, og sendte ballen via hanskene til Kepa og opp i vinkelen. En perlescoring og hans 159. ligascoring for City, som er ny ligarekord.

3-0: Ross Barkley hadde en forferdelig involvering da han headet ballen tilbake mot egen keeper. I stedet fant han Agüero, som enkelt kunne sette inn sin andre scoring for kvelden.

4-0: Ilkay Gündogan plasserte ballen sikkert i nettmaskene, etter at en Chelsea-spiller var sist borti ballen i et forsøk på å stoppe Agüero.

Hjemmelaget hadde på dette tidspunktet bare hatt fire skudd på mål. Ligalederne var dødelig effektive, og kampen var i realiteten avgjort før hvilen.

TV-bildene fra England viste at Ole Gunnnar Solskjær satt på tribunen på Etihad, og det er ikke godt å vite hva nordmannen tenkte der han satt.

På en side var han nok lettet over at Chelsea tapte verdifulle poeng i kampen om topp 4, som Manchester United nå innehar, samtidig er det vanskelig å ikke bli imponert over det byrivalen leverte på gressmatta.

PÅ ETIHAD: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix
PÅ ETIHAD: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Hattrick

Agüero fullbyrdet sitt hattrick da Raheem Sterling ble felt i boksen snaut ti minutter etter pause. Argentineren elsker å møte storlagene i Premier League, og scoringen var hans 15. på 18 kamper mot Chelsea.

Etter en snau time gikk han av til trampeklapp fra publikum, mens Gabriel Jesus entret banen. Agüero er nå toppscorer i Premier League sammen med Liverpools Mohamed Salah (17 mål).

Guardiola kunne også tillate seg å hvile duoen De Bruyne og Fernandinho noen minutter før ukas Champions League-kamp.

Sterling fastsatte sluttresultatet til 6-0 etter at hjemmelaget angrep fra venstresiden, hvor Oleksandr Zinchenko fant vingen helt alene i boksen.

Manchester City har lagt bak seg en forholdsvis tøff uke med enkle seire over Arsenal, Everton og nå en storseier over Chelsea. Det gir laget den nødvendige selvtilliten i gullkampen.

- Vi er der oppe og kjemper, og leder ligaen, selv om Liverpool har én kamp til gode. Jeg tror tittelkampen kommer til å fortsette helt til slutten, til bare noen kamper gjenstår. Mange lag senker seg etter det vi gjorde i fjor, men vi er fortsatt med i kampen. Det er jeg stolt av, sier Pep Guardiola på pressekonferansen Dagbladet er tilstede på etter kampen.

På spørsmål om dette var blant de aller beste Manchester City-prestasjonene siden hans inntog i 2016, svarer spanjolen kort og kontant «ja».

Chelseas største Premier League-tap

En som hadde sin desidert verste opplevelse som Chelsea-sjef, var Maurizio Sarri. Fra sidelinjen fikk han se sine gutter gå på Chelseas verste tap i Premier League-historien. Før City-kampen var det 1-5-tapet mot Liverpool i 1996 og 0-4-tapet mot Bournemouth i januar som var de største tapene.

- Jeg er bekymret for laget og bekymret for prestasjonen, sier Sarri, som deretter fikk spørsmål om sin egen fremtid.

- Jobben min er alltid i fare. Du må spørre klubben om det, sier han.

Både Guardiola og Sarri ble konfrontert med en hendelse som oppsto etter kampen. For etter å ha regelrett fått juling av Manchester City på Etihad, gikk hardt pressede Maurizio Sarri rett forbi Pep Guardiola og hans utstrakte hånd.

Manchester Citys spanske sjef måtte nøye seg med å takke Chelseas assistenttrener Gianfranco Zola for kampen:

GIKK RETT FORBI: Maurizio Sarri gikk rett i garderoben, og Pep Guardiola (i grått med ryggen til) måtte nøye seg med å takke Gianfranco Zola for kampen. Foto: PA Photos.
GIKK RETT FORBI: Maurizio Sarri gikk rett i garderoben, og Pep Guardiola (i grått med ryggen til) måtte nøye seg med å takke Gianfranco Zola for kampen. Foto: PA Photos. Vis mer

Begge to var imidlertid klare på at de ikke har noe problem med hverandre. Sarri sa «jeg så ham ikke, jeg vil alltid snakke med Pep etter kamp», mens Guardiola støttet oppunder dette, da han ble fortalt av Chelsea-assistent Zola at Sarri ikke så ham.

Men en ting som var klart og tydelig, og enkelt for alle å se, var dette:

Etter en periode med to sjokktap mot Leicester og Newcastle, er Manchester City-maskineriet nå tilbake igjen for fullt.

Det er et varsko for Liverpool.