City knuste Sunderland

Tore André Flo og Sunderland tapte 3-0 hjemme mot Manchester City.

Marc-Vivien Foe, Jihai Sun og Shaun Goater scoret målene for gjestene på Stadium of Light.

Tore André Flo spilte fra start for Sunderland. Nordmannen vant mye i lufta, uten at det ble de store sjansene ut av det. Flo og spissmakker Kevin Phillips ble tatt av banen etter 66 minutter, da manager Howard Wilkinson satset på at tre bytter skulle gjøre susen for Sunderland.

Men heller ikke innbytterne kunne gjøre noe med Sunderlands begredelige målstatistikk. De rød-hvite har ikke scoret i Premier League siden 10. november, og det ble et nytt tap uten en eneste scoring å trøste seg med.

Pauseledelse

Gjestene fra Manchester tok ledelsen ved Marc-Vivien Foe minuttet før pause. Foe fulgte et langt oppspill fra Jihai Sun, og en utrusende Sunderland-keeper Jürgen Macho klarte aldri å nå det lange fremspillet. Foe utnyttet østerrikerens kjempebrøler, og satte enkelt inn 1-0 til City.

I en tam og jevnspilt 1. omgang var det Sunderland som skapte de største mulighetene. Kevin Phillips fikk tidlig muligheten på et godt innlegg fra høyre, men klarte ikke å avslutte skikkelig.

City kunne også tatt ledelsen da en Sunderland-forsvarer headet ballen i egen stolpe etter et frispark. Returen falt ned i feltet, men ingen klarte å sette ballen i mål.

Minuttet etter pause kunne Foe scoret igjen, men headingen hans snek seg utenfor stolpen.

Kinesisk scoring

Etter 62 minutter var det kinesiske Jihai Suns tur til å sette ballen i mål. Et vakkert angrep av Manchester City ble dratt opp på venstresiden, og keeper Macho klarte bare å slå det harde innlegget ut i feltet. Der dukket Sun opp og dundret ballen i mål til 2-0.

Mot slutten av kampen lekte City med hjemmelaget, og etter 84 minutter var Nicolas Anelka nær ved å gi City 3-0, men avslutningen fra franskmannen gikk i tverrliggeren.

I stedet fikk Shaun Goater æren av å sette punktum da han satte inn 3-0 tre minutter før full tid.

(NTB)

<B>MÅLLØST:</B> Tore André Flo har gått målløs av banen de tre siste ligakampene. Her mot Jamie Carragher og Liverpool