SITUASJONEN: Vincent Kompany kom ut med ballen i beina etter å ha kastet seg inn under Nani, men etter duellen ventet også dommer Chris Foys røde kort. Det vil City nå ha omgjort.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
SITUASJONEN: Vincent Kompany kom ut med ballen i beina etter å ha kastet seg inn under Nani, men etter duellen ventet også dommer Chris Foys røde kort. Det vil City nå ha omgjort.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

City krever Kompanys røde kort trukket tilbake

- Har sett ham slippe billig unna før, kommenterer Ferguson.

(Dagbladet): Manchester City - Manchester United 2-3.

Dommer Chris Foy må tåle mye kritikk etter FA-cupkampen mellom de to store Manchester-rivalene i ettermiddag, og City-manager Roberto Mancini bekrefter ifølge BBC at klubben vil anke utvisningen av Vincent Kompany etter ni minutter.

- Vi anker, og jeg er sikker på at vi vinner fram. Det er ingen grunn til at Vincent ikke skal få spille mot Liverpool i ligacupsemifinalen onsdag, sier italieneren.

Ironisk nok er kanskje det den avgjørelsen Chris Foy vil ha lettest for å kunne forsvare, i hvert fall dersom man sammenlikner med Phil Jones' hands i eget felt, Aleksandar Kolarovs felling av Antonio Valencia i det andre, og Patrice Evras albue mot Sergio Aguero. For å nevne noe.

Mancini vil ikke kritisere dommeren åpent etter kampen, men lar det skinne godt gjennom hva han mener.

- Det er best at vi snakker om kampen, ikke dommeren, sier han, og legger til at det ville blitt en helt annen kamp dersom City hadde spilt mer enn en tidel med elleve mann.

Har sluppet billig
Manchester United-manager Alex Ferguson er, ikke overraskende, av en ganske annen oppfatning.

- Jeg syns det var en riktig avgjørelse. Jeg har sett ham gjøre det før, og han har kanskje sluppet billig unna tidligere. Treffer han Nani, har han et problem, mener skotten, ifølge PA.

I Dagbladets livestudio og andre nettsteder der fotballfolk møtes, går som vanlig skillelinjene i diskusjonen omtrent der hvor rød sympati går over i lyseblå, noen mener dommer Foy har reglene på sin side, andre etterlyser spilleforståelse hos dommeren, som hadde det tøft på Etihad.

I rettighetshaver Viasats studio var Thomas Myhre ikke i tvil:

- Han kunne vist det gule kortet, jeg vet ikke om det er frispark engang. Sånn vi kjenner Nani vanligvis i slike situasjoner - og han reagerer ikke i det hele tatt. Det er en svak, svak avgjørelse, mener Myhre.

Vincent Kompany risikerer fire kampers utestengelse dersom Citys anke ikke fører fram, ettersom dette var hans andre røde kort for sesongen.

Rooney «pressens nye Gazza»
Manchester City scoret to ganger etter å ha havnet under 3-0, og fikk sånn sett en bedre opplevelse enn supporterne deres trolig fryktet da lagene gikk i garderoben ved pause.

Men det er selvfølgelig United som har størst grunn til å juble i kveld.

- Vi visste det ville bli vanskelig, og kanskje slappet vi av litt på 3-0. City scoret to ganger, og vi måtte passe på å fullføre jobben. Heldigvis klarte vi det, sier Wayne Rooney.

Alex Ferguson var oppgitt over at laget hans lot hjemmelaget komme tilbake i kampen, men samtidig fornøyd med å se Rooney kysse klubbmerket etter en uke der spekulasjonene rundt spissens framtid har vært mange.

- Det er absolutt ingen problemer med Wayne. Det han må forstå er at pressen har funnet seg en ny Gascoigne, og det er noe han må slite med, sier skotten.

RESIGNERT: Kompany på vei av banen etter å ha sett Foys røde kort.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
RESIGNERT: Kompany på vei av banen etter å ha sett Foys røde kort.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer