Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City lar Tevez gå

- Vi er enige med Corinthians, bekrefter Mancini.

AVSLUTTET POKALTØRKE: Manchester City-kaptein Carlos Tevez var bærebjelken i et lag som i mai endte en 35 år lang pokaltørke med seier i FA-cupen. Han var også delt toppscorer i Premier League da City endte på tredjeplass og sikret seg plass i gruppespillet i Champions League.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
AVSLUTTET POKALTØRKE: Manchester City-kaptein Carlos Tevez var bærebjelken i et lag som i mai endte en 35 år lang pokaltørke med seier i FA-cupen. Han var også delt toppscorer i Premier League da City endte på tredjeplass og sikret seg plass i gruppespillet i Champions League.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carlos Tevez sin tid i europeisk klubbfotball ser ut til å være over.

Manchester City-manager Roberto Mancin bekrefter overfor Sky Sports News at klubben har akseptert et bud fra argentinerens tidligere arbeidsgiver, brasilianske Corinthians.

- Vi er enige med Corinthians, men Carlos er fortsatt City-spiller i øyeblikket, sier italieneren.

27-åringen kan dermed gå i forhandlinger om sine personlige betingelser med São Paulo-klubben, som han forlot til fordel for West Ham etter VM i 2006.

Mens lagkameratene er på treningsleir i USA og Canada, slikker Tevez sårene etter Argentinas prestisjenederlag mot Uruguay i Copa America på hjemmebane. Mancini vet ikke om klubbkapteinen nå kommer til å gå i dialog med Corinthians.

- Det vet jeg ikke. Jeg gjentar at i øyeblikket er Carlos fortsatt City-spiller. Jeg ønsker å vente. I øyeblikket er vi her og jobber med de andre spillerne. Det er hva vi bør konsentrere oss om, understreker Mancini.

Avslo åpningsbud Tidlig i forrige uke ble det kjent at Corinthians hadde lagt inn et bud i størrelsesorden 35 millioner pund (310 millioner kroner), som ble avslått.

ARGENTINSK HELT I BRASIL: Carlos Tevez (t.h.) klarte i sin tid i Corinthians noe så sjelden som å bli en argentinsk fotballhelt i Brasil. Nå ser han ut til å vende tilbake til klubben han forlot etter VM i 2006.Foto: SCANPIX/AP Photo/Andre Penner
ARGENTINSK HELT I BRASIL: Carlos Tevez (t.h.) klarte i sin tid i Corinthians noe så sjelden som å bli en argentinsk fotballhelt i Brasil. Nå ser han ut til å vende tilbake til klubben han forlot etter VM i 2006.Foto: SCANPIX/AP Photo/Andre Penner Vis mer

I helgen proklamerte den brasilianske klubben at de hadde stablet på beina en ny og forbedret løsning, som Mancini og co åpenbart syntes var spiselig.

Tevez-rådgiver Kia Joorabchian har tidligere gitt uttrykk for at en potensiell overgang først og fremst avhenger av Citys vilje til å selge.

- Vi må vente og se hva som skjer. Først må City gi et formelt svar på om de vil selge ham til Corinthians. Om de vil det, vil vi alle jobbe for å få til en overgang. Ellers må vi se hvilke andre muligheter som åpner seg, sa Joorabchian i forbindelse med at brasilianernes åpningsbud ble avslått.

Vil nærmere døtrene Selv om den oppofrende Tevez har levert varene på banen for City, har han ikke lagt skjul på at han mistrives i Nordvest-England uten sin nærmeste familie rundt seg. Allerede i desember framsatte han et skriftlig ønske om å bli solgt - et ønske som ble avvist av klubbedelsen den gangen.

For to uker siden gikk han nok en gang offentlig ut og insisterte på at han ville forlate engelsk fotball for å komme nærmere sine to døtre som er bosatt i Buenos Aires sammen med sin mor.

- Jeg håper at folk forstår de vanskelige omstendighetene jeg har levd under i de 12 siste månedene med tanke på familien min. Å leve uten barna mine i Manchester har vært ekstremt vanskelig for meg. Alt jeg gjør, gjør jeg for døtrene mine, Katie og Florencia. Jeg trenger å være nærmere dem og tilbringe mer tid med dem, het det i uttalelsen.

- Sin egen herre Nyheten om at Tevez er på vei ut portene på Eastlands, vekker blandede følelser i spillergruppa. City-forsvarer Joleon Lescott synes det er trist om salget skulle materialisere seg, men har samtidig forståelse for at lagkameraten ønsker seg bort:

- Vi vil bli skuffet dersom Carlos skulle dra, men det var opp til klubben og Carlos å finne en løsning som var til det beste for begge parter. Nå som de har kommet til enighet, er det bare å ønske begge parter alt godt.

OPPTUR ETTER NEDTUR: Carlos Tevez ble gjort til syndebukk da Argentina røk ut av Copa America mot Uruguay i helgen. Nå har han fått klarsignal til å forlate Manchester City, og får dermed ønske om å komme nærmere sine døtre oppfylt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Natacha Pisarenko
OPPTUR ETTER NEDTUR: Carlos Tevez ble gjort til syndebukk da Argentina røk ut av Copa America mot Uruguay i helgen. Nå har han fått klarsignal til å forlate Manchester City, og får dermed ønske om å komme nærmere sine døtre oppfylt.Foto: SCANPIX/AP Photo/Natacha Pisarenko Vis mer

- Carlos er sin egen herre. Han ga 110 prosent i hver eneste kamp, så ingen kommer til å bære nag til ham. Vi ønsker ham alt godt dersom han skulle bestemme seg for å dra, sier Lescott til Sky Sports. 

Erstattes av landsmann? Dersom Tevez, som er noe så sjelden som en argentinsk fotballhelt i Brasil, skulle returnere til São Paulo, lanseres landsmannen Sergio Agüero som erstatter i City-angrepet av britiske medier.

Diego Maradonas svigersønn er en ettertraktet mann på det europeiske overgangsmarkedet, og arbeidsgiver Atlético Madrid har en stri tørn med å overbevise ham til å bli værender på Vicente Calderón.

Også Juventus skal være ute etter 23-åringens underskrift.

MULIG ERSTATTER: Sergio «Kun» Agüero lanseres som Carlos Tevez' erstatter i Manchester City.Foto: SCANPIX/EPA/SERGIO BARRENECHEA
MULIG ERSTATTER: Sergio «Kun» Agüero lanseres som Carlos Tevez' erstatter i Manchester City.Foto: SCANPIX/EPA/SERGIO BARRENECHEA Vis mer