Foto: AFP Photo / Andrew Yates
Foto: AFP Photo / Andrew YatesVis mer

City lekte Barcelona da Stoke ble knust

Hadde på det meste et ballinnhav på svimlende 85 prosent.

(Dagbladet): Manchester City - Stoke 3-0

Stoke hadde en mildt sagt forsiktig tilnærming til møtet med ligaleder Manchester City. Tony Pulis' menn «parkerte bussen», og ble hardt straffet av et knusende overlegent City-lag som vant 3-0 lekende enkelt.

- Manchester City er bedre enn oss, og vi får bar erkjenne det. Det har vært et av de beste årene i klubbens historie, og vi prøver hardt å bli bedre. Det vil ta lenger tid for oss enn det gjorde for City fordi vi har ikke 230 eller 240 millioner pund å bruke, sa Tony Pulis etter kampen.

Roberto Mancini var selvsagt storfornøyd med nok en trepoenger.

- Vi er glade for å fremdeles være på topp, men som jeg sa for noen dager siden: Det viktigste er å være det når sesongen er ferdig. For supporterne våre blir det en god jul, sa Mancini.

85 prosent Sergio Agüero scoret 1-0 og Adam Johnson økte til 2-0 i den første omgangen - en omgang City hadde et ballinnhav på svimlende 83 prosent.

På det meste i første omgang hadde hjemmelaget et ballinhav på 85 prosent, noe en vanligvis bare ser når Barcelona spiller.

Det jevnet seg ut i den andre omgangen, og City avsluttet kampen med et ballinnhav på «bare» 77 prosent.

Agüero scoret sitt andre for kvelden ti minutter ut i omgangen da Samir Nasri slo et lavt innlegg fra høyrekanten, og selv om Stoke bedret seg litt etter hvilen, hadde City likevel full kontroll og var nærmere fire-, fem- og seks-målsledelse enn det gjestene var redusering.

City beholder med det førsteplassen i Premier League, tre poeng foran Manchester United som i skrivende stund leder 3-0 mot Fulham.