HELENKELT: Manchester City takket pent for Chelseas feilsteg mot Burnley. De lyseblå benyttet muligheten til å kappe ned forspranget til serielederen ved å banke Newcastle 5-0 i Premier League lørdag. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
HELENKELT: Manchester City takket pent for Chelseas feilsteg mot Burnley. De lyseblå benyttet muligheten til å kappe ned forspranget til serielederen ved å banke Newcastle 5-0 i Premier League lørdag. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB ScanpixVis mer

City lekte seg til seier etter Chelseas miss

David Silva arkitekt i storseieren mot Newcastle.

Manchester City takket pent for Chelseas feilsteg mot Burnley. De lyseblå benyttet muligheten til å kappe ned forspranget til serielederen ved å banke Newcastle 5-0 i Premier League lørdag.

Allerede i kampens første spilleminutt ble hjemmelaget tildelt straffespark da Vurnon Anita felte Edin Dzeko innenfor sekstenmeteren. Sergio Agüero gjorde ingen feil fra ellevemeteren, og derfra og ut så Manchester City seg aldri tilbake.

Samir Nasri doblet ledelsen etter 12 minutter, før kampens store spiller, David Silva, serverte Dzeko på sølvfat med en krempasning. Bosnieren gjorde ingen feil etter å ha tatt med seg ballen med brystet. 3-0 etter 21 minutter og kampen var i realiteten avgjort.

To mål på ett minutt Det kunne nesten se ut som om hjemmelaget spilte med en ekstra motivasjon, i visshet om at Chelsea kun klarte å ta ett poeng hjemme mot Burnley. Dermed ville de med seier kappe ned forspranget til serielederen til fem poeng.

Og selv om kampen var så godt som avgjort etter 20 minutter, satte ikke City på håndbrekket av den grunn. De fortsatte å rulle opp lekre angrep, men vi måtte vente til etter pause før resten av måltidet ble servert.

To mål på ett minutt fra David Silva like etter hvilen var det som skulle til for å gjøre ydmykelsen av Newcastle komplett. Resten av oppgjøret ble mer som en transportetappe å regne, men City hadde flere muligheter til å øke ledelsen.

City på skuddhold Det ble imidlertid med de allerede scorede målene, og de lyseblå kunne juble for en overlegen 5-0-seier. Dermed ble det forespeilede scenarioet en realitet.

Manchester City er med sine 55 poeng på skuddhold i kampen om seriegullet. Opp til Chelsea er det fem poeng, mens ned til Arsenal på 3.-plass er det nå sju poeng.

Newcastle har nå tre kamper på rad uten seier, men beholder sin posisjon litt i ingenmannsland på 11.-plass. Det er fem poeng ned til Everton på plassen bak, mens Stoke ligger fire poeng foran på 10.-plass.

(NTB)