City må reise seg etter Premier League-skuffelsene

Møter Nordtveits Gladbach onsdag.

RYGGEN MOT VEGGEN: Presset ligger tungt på Manchester City foran mesterligaoppgjøret mot Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach onsdag. Foto: Reuters / Tony O'Brien
RYGGEN MOT VEGGEN: Presset ligger tungt på Manchester City foran mesterligaoppgjøret mot Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach onsdag. Foto: Reuters / Tony O'BrienVis mer

Presset ligger tungt på Manchester City foran mesterligaoppgjøret mot Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach onsdag.

Ikke bare innledet de lyseblå fra Manchester mesterligaen med hjemmetap for Juventus, men manager Manuel Pellegrini må i tillegg håndtere en skadeliste som er i ferd med å vokse seg lang.

I ligaen har det også gått på tverke de siste ukene. Etter å ha innledet sesongen med fem strake seirer, har det blitt tap for både West Ham og Tottenham de siste ukene. Lørdagens 1-4-smell for sistnevnte var alarmerende.

City hadde lite eller ingenting å by på, og i tillegg hinket midtbane-krumtappen Yaya Toure av banen med en lårskade. Det gjør ivorianeren usikker til onsdagens viktige mesterligakamp.

Venter på Aguero-mål Også keeper Joe Hart måtte stå over lørdagens kamp med skade, og erstatteren Willy Caballero imponerte ingen. Om Hart er tilbake mot Gladbach, er høyst usikkert.

Usikkerhet knytter det seg også til kaptein Vincent Kompany, som har slitt med en skade i leggen den siste tiden. Belgieren spiller trolig ikke mot Nordtveit og co.

Bedre ser det ifølge City-ledelsen ut for David Silva, som har stått over de to siste ligakampene. Han gjør trolig skadecomeback onsdag.

City-fansen krysser også fingrene for at måltyven Sergio Agüero omsider skal finne formen. Argentineren har scoret kun én gang i ligaen denne sesongen. Det er mager kost til han å være.

Optimistisk Pellegrini City-manager Pellegrini er trygg på at laget hans reiser seg mot Gladbach etter den tunge mesterligaåpningen.

- I min første sesong slo vi Bayern München og tapte for Real Madrid i gruppespillet, men gikk likevel videre med 15 poeng. I fjor skjedde akkurat det samme, sier chileneren.

- Denne sesongen startet vi med tap for Juventus, til tross for at vi spilte bedre enn dem. Vi har kun tapt tre poeng. Jeg er helt trygg på at vi klarer dette, akkurat som vi har gjort de to foregående gangene etter å ha åpnet med tap, tilføyer han.

Mönchengladbach spiller sin første hjemmekamp i Europas gjeveste klubbturnering på 37 år. Nordtveit og lagkameratene innledet årets Bundesliga med fem strake tap, hvilket førte til at trener Lucien Favre trakk seg. Under den midlertidige arvtakeren Andre Schubert har laget fått et oppsving. Lørdag ble det 3-1-seier mot Stuttgart.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram