City må ut i omkamp etter knokkeloppgjør

Notts County fra nivå tre bød Premier Leagues rikeste på problemer.

IKKE UFORTJENT: Da Neal Bishop sendte Notts County i ledelsen mot Manchester City, var det på ingen måte ufortjent.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
IKKE UFORTJENT: Da Neal Bishop sendte Notts County i ledelsen mot Manchester City, var det på ingen måte ufortjent.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): Notts County - Manchester City 1-1.

Notts County er verdens eldste profesjonelle fotballklubb, men på tross av en historie som strekker seg tilbake til begynnelsen av 1860-tallet, lever klubben i dag en nokså anonym tilværelse på nedre halvdel av League One-tabellen på nivå tre i ligasystemet.

Laget, som ledes av den forhenværende midtbaneguvernøren Paul Ince, har imidlertid fått noen tilmålte minutter i rampelyset etter at de slo Sunderland ut av FA-cupen på Stadium of Light i begynnelsen av januar.

KNOKKELKAMP: Joleon Lescott (t.v.) og Manchester City fikk det tøft mot Lee Hughes (t.h.) og Notts County. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
KNOKKELKAMP: Joleon Lescott (t.v.) og Manchester City fikk det tøft mot Lee Hughes (t.h.) og Notts County. Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

I dag ventet nok en skarpskodd Premier League-motstander da Manchester City gjestet Meadow Lane i Nottingham, og hjemmelagets slitere lot bortelagets stjerenegalleri få slite for millionlønningene.

Da Neal Bishop stanget hjemmelaget i føringen en knapp time ut i kampen, var det ikke direkte ufortjent. Midtbanemannen knuste Edin Dzeko i luftrommet, og stanget ballen forbi Joe Hart.

Pablo Zabaleta sto på streken klar til å klarere, men klarte bare å forlenge kula opp i nettaket.

Dzeko dukket opp Vertene la seg på ingen måte bakpå i et forsøk på å ri på ledelsen, og fortsatte å skape farligheter i jakten på å bli det første laget fra lavere divisjoner siden Gillingham i 2000 til å slå ut to Premier League-lag på veien mot Wembley.

REDDET OMKAMP: Edin Dzeko sørget for at det endte 1-1 på Meadow Lane.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
REDDET OMKAMP: Edin Dzeko sørget for at det endte 1-1 på Meadow Lane.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer

Det har de forsåvidt fortsatt muligheten til, men det kommer til å kreve minst 90 minutter til med fotball mot Manchester City på City of Manchester Stadium.

Et øyeblikk av klasse fra høyreback Micah Richards, da han dro seg forbi en mann og fant en umarkert Edin Dzeko i feltet, sørget nemlig for at det endte 1-1.

Vinneren av omkampen møter Aston Villa i femte runde.

Det ble dessuten klart at City må klare seg uten kantspilleren Adam Johnson i tre måneder. Den engelske landslagsspilleren pådro seg en alvorlig ankelskade på trening torsdag.
- Vi er uten Adam Johnson i tre måneder. Det er et stort problem, for han er en viktig spiller. Skaden minner om den Kolarov hadde tidligere i sesongen. Vi har ingen andre spillere som Adam, sier manager Roberto Mancini.