Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bernardo Silva matchvinner for Manchester City mot Chelsea

City marsjerer videre mot ligagull

Manchester City fortsetter seiersparaden gjennom Premier League.

AVGJORDE: Bernardo Silva jublende glad etter å ha scoret kampens eneste mål mot Chelsea. Foto: NTB scanpix
AVGJORDE: Bernardo Silva jublende glad etter å ha scoret kampens eneste mål mot Chelsea. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester City - Chelsea 1-0 (0-0)

Ingen ser ut til å kunne stoppe Pep Guardiolas Manchester City i jakten på seriegull. Søndag ble Chelsea slått 1-0 etter scoring av Bernardo Silva.

Resultatet gjør at City kun trenger å vinne fire av sine siste ni seriekamper for å sikre Premier League-gullet.

– Dette var utrolig viktig. Nå er vi enda et steg nærmere tittelen. Fortsetter vi å spille som i dag, da tar vi gullet. Vi spilte en stor kamp mot et godt lag som Chelsea, sa Guardiola etter kampslutt, ifølge BBC.

De lyseblå topper serien med sine 78 poeng, 18 poeng foran tabelltoer Liverpool. Treer Manchester United er 19 poeng bak byrivalen, men har en kamp mindre spilt.

Tapet var et hardt slag for Chelsea og manager Antonio Conte. London-laget ligger på femteplass i serien, fem poeng bak Tottenham på fjerde. Det er kun de fire beste ved sesongslutt som får en plass i mesterligaen neste sesong.

Kampens eneste scoring kom minuttet etter pause. Bernardo Silva ble helten for hjemmelaget.

Lå dypt

Chelsea kom ut med en tydelig plan om å frustrere den suverene serielederen. Bortelaget lå dypt og satset på kontringer. Contes mannskap maktet dog ikke å løsne et eneste skudd i løpet av de første 45 minuttene, ifølge statistikktjenesten Opta.

Den største sjansen før pause var det City som sto for. César Azpilicueta var gjestenes reddende engel da han avverget et skudd fra Leroy Sané på strek.

Kort tid i forkant av Azpilicueta-redningen ville Chelsea-fansen ha rødt kort på Citys Oleksandr Zintsjenko, men fikk ikke gehør av dommer av Michael Oliver. Citys unggutt slapp med det gule.

Silva til Silva

Minuttet etter hvilen ble det jubel fra hjemmefansen i Manchester. David Silva ble spilt gjennom til venstre inne i 16-meteren, og spanjolen slo ballen inn foran kassen. Der kjempet navnebror Bernardo Silva seg inn. Han plasserte inn 1-0. Silva hadde hellet med seg i avslutningen, men brydde seg naturlig nok lite om akkurat det.

Dermed måtte Antonio Conte ta grep. Han kastet etter hvert inn spissduoen Álvaro Morata og Olivier Giroud i jakten på utligning, men bortelaget maktet ikke å mobilisere. Det var noe dødt over gjestene.

Chelsea fikk ikke til sluttspurten Conte ønsket seg, noe som ga tre nye poeng til hjemmelaget. Pep Guardiola jublet vilt da sluttsignalet lød.

Citys neste match er hjemme mot Basel i mesterligaen. Guardiola og co. vant 4-0 mot sveitserne i første kamp.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!