TREDJE: Lagkameratene jubler med Vincent Kompany etter at han satte inn Citys tredje for kvelden. Foto: AP Photo / Rui Vieira / NTB Scanpix
TREDJE: Lagkameratene jubler med Vincent Kompany etter at han satte inn Citys tredje for kvelden. Foto: AP Photo / Rui Vieira / NTB ScanpixVis mer

City med maktdemonstrasjon: Valset over West Brom

Silva, Touré og Kompany med scoring.

West Bromwich - Manchester City 0-3 (0-2)

(Dagbladet): Av storlagene så er det de to Manchester-lagene og Liverpool som står med full pott etter åpningsrunden av Premier League 2015/16.

I kveld avsluttet West Bromwich og Manchester City den første runden.

Manchester City har ikke tapt mot West Bromwich siden 2008. Den statistikken var ikke hjemmelaget i nærheten av å endre i kveld.

For City levnet liten tvil om at de blir å regne med denne sesongen.

- For vår del har vi nok en del å bevise, for forrige sesong var langt i underkant av det vi er vant med å prestere. Men kampen i kveld viste at dette laget har mye på fare med, sier Vincent Kompany til Sky Sports etter kampen.

Touré-perle Yaya Touré og David Silva sørget for tidlig ledelse for City, allerede etter åtte minutter.

Jesus Navas kom seg fri nede ved dødlinja, og slo ut til Yaya Touré - som sendte ballen i retning West Broms-mål. På veien fikk David Silva flikket den videre med hælen, og satte ballen mellom beina på Craig Dawson.

Og Yaya Touré skulle virkelig få vist seg fram i de første 45 minuttene av sesongen.

Rett før 25 spilte minutter leverte han en scoring som trolig blir rundens mål. Fra rundt 20 meter hold curlet han ballen i krysset, etter å ha spilt vegg med Wilfried Bony.

Nesten for Sterling De lyseblå kunne absolutt tatt pause med en større ledelse, for West Bromwich bød ikke på store utfordringene for City.

Debutant Raheem Sterling var blant de som kunne ha satt seg på scoringslista, da han fikk avslutte alene mot Boaz Myhill i West Brom-målet.

Dessverre avslørte den dyreste overgangen i Premier League hvor han skulle avslutte, og Myhill var enkelt med på notene.

Friskt West Brom Rickie Lambert var ikke langt unna å redusere for hjemmelaget rett etter pause, da han på frispark la ballen kun noen centimetere for høyt.

Hjemmelaget var friskere i starten av andre omgang, og ikke lenge etter Lamberts forsøk sto også Saido Berahino for en god sjanse, men Joe Hart i City-målet reddet enkelt.

Men så skulle det handle om gjestene igjen, bortsett fra tre gule kort til hjemmelaget.

På corner i det 58. minutt skrev den tredje City-spilleren seg på scoringslista. Vincent Kompany gikk opp foran første stolpe - og headet ballen i en bue over Myhill - og i mål på bakerste.

Også innbytter Sergio Agüero var nær ved å score mot slutten av kampen, men vakkert fotbarbeid av Myhill hindret kveldens fjerde for City.