ANGREPSVÅPEN: Edin Dzeko feirer 3-1-scoringen like etter pause. I bakgrunnen Sergio Aguero, som gikk av målløs etter en drøy time i dag, byttet ut med Carlos Tevez.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
ANGREPSVÅPEN: Edin Dzeko feirer 3-1-scoringen like etter pause. I bakgrunnen Sergio Aguero, som gikk av målløs etter en drøy time i dag, byttet ut med Carlos Tevez.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

City med sterk og målrik borteseier i Bolton

Fikk det mer spennende enn nødvendig.

(Dagbladet): Bolton - Manchester City 2-3.

Tidligere i uka imponerte Manchester City mot Swansea, og banket til slutt en sliten nykommer 4-0 på hjemmebane.

I ettermiddag viste City at de også kan gjøre det tøft for etablerte Premier League-motstandere denne sesongen.

Bolton gjorde resultatet pent med to reduseringer underveis, men det forteller nok mer om hjemmelagets effektivitet enn om det totale kampbildet.

For selv om Reebok pleier å være et vanskelig sted å besøke, var bortelaget strengt tatt aldri i virkelig store problemer, med Sergio Aguero fra start og en entusiastisk angrepsrekke med Edin Dzeko i spissen.

Underholdende
Lagene presenterte en morsom førsteomgang på søndagsettermiddagen.

Tempoet var høyt og sjansene mange, og etter 26 minutter kom også målene, da David Silva ga bortelaget ledelsen etter tabbe av Bolton-målvakt Jussi Jaaskelainen.

Skuddet fra 20 meter var greit nok, men Jaaskelainen angret nok litt på at han hadde tatt på seg oppmerksomhetstiltrekkende rosa keeperdrakt da han lot ballen sprette rett forbi og i nettet.

Citys 2-0-scoring syv minutter før pause hadde ikke målvakten en sjanse på.

Gareth Barry fikk tid til å sikte utenfor feltet, gjorde det, og dundret ballen i krysset med en kraft Jaaskelainen ikke var i stand til å stoppe, til tross for at han fikk tre fingre på ballen.

Målfest
Der og da så bortelaget helt komfortable ut, men Bolton slo tilbake like før hvilen.

KJEMPETREFF: Ivan Klasnic' redusering var flott.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
KJEMPETREFF: Ivan Klasnic' redusering var flott.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer

Martin Petrov slo et knallhardt innlegg fra venstrekanten, Ivan Klasnic traff helt perfekt med vristen inne foran mål, og Joe Hart klarte ikke å reagere engang før ballen lå i mål.

Hjemmehåpet så ut til å bli slukket ganske raskt etter pause.

Edin Dzeko har tydeligvis funnet seg selv i løpet av sommeren, og prestasjonen hans før 3-1 var av høy klasse.

Dzeko tok ned en høy ball med en retningsbestemt berøring som sendte ham alene med keeper, og dunket ballen enkelt i nettet til sin andre scoring på to kamper.

Bolton var likevel ikke helt døde.

Halve omgangen var spilt da kapteinen med stor K, Kevin Davies, steg til værs, og reduserte med en nydelig heading Joe Hart ikke rakk bort til i hjørnet.

Nærmere kom de ikke, og Manchester City hadde sjansene verdt å snakke om mot slutten. Dermed endte det 2-3.

ENKEL SCORING: David Silva gjorde Citys første mål, etter en grov tabbe av Jussi Jaaskelainen.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
ENKEL SCORING: David Silva gjorde Citys første mål, etter en grov tabbe av Jussi Jaaskelainen.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales Vis mer