NEKTET Å KOMME INNPÅ: Her skal Carlos Tevez angivelig nekte å la seg bytte innpå. Nå mener Manchester City at det foreligger grunnlag for ytterligere straff.Foto: Mike Egerton/PA/SCANPIX
NEKTET Å KOMME INNPÅ: Her skal Carlos Tevez angivelig nekte å la seg bytte innpå. Nå mener Manchester City at det foreligger grunnlag for ytterligere straff.Foto: Mike Egerton/PA/SCANPIXVis mer

City mener Tevez brøt kontrakten

Åpner disiplinærsak etter innbytte-nekten i München.

(Dagbladet): Manchester City innledet en intern granskning og suspenderte tidligere klubbkaptein Carlos Tevez i to uker i påvente av et resultat etter at argentineren angivelig nektet å la seg bytte inn i Champions League-kampen mot Bayern München 27. september.

Onsdag forelå granskningsutvalgets foreløpige konklusjon, hvor det blir slått fast at det er grunnlag for å åpne sak mot 27-åringen, hvor han må svare for et påståtte kontraktsbrudd, melder klubben i en pressemelding.
 
- Følgelig har klubben informert ham om at det blir en disiplinærsak. En høring vil bli avholdt med det første, og Carlos skal møte til trening under Roberto Mancini torsdag, heter det på mcfc.co.uk.

Dermed risikerer Tevez ytterligere straff utover de to ukene han allerede har vært utestengt av egen arbeidsgiver fra trening og kamp.

Selv forklarte han spillenekten ved at det var forvirring på benken og at han ikke følte seg klar til å komme innpå. Spillerens rådgiver, Kia Joorabchian, skyldte senere på at tolken som bisto Tevez i intervjuet med Sky Sports etter kampen ikke gjorde en god nok jobb.

Ifølge Gordon Taylor, som er leder i den engelske spillerforeningen (PFA), er en disiplinærhøring berettiget ut fra omstendighetene, og at det ytterste konsekvens kan lede til at City kan avskjedige ham. - Dersom de greier å bevise et vesentlig brudd på kontrakten, for eksempel at han nektet å spille, så er det mulig å sparke ham. Dersom han bare viste motvilje mot å varme opp, må de se på hans tidligere oppførsel, sier Taylor til Sky Sports News, ifølge NTB. - Det er en alvorlig situasjon, men reaksjonen må stå i forhold til forseelsen. Mange roper på hans hode, men de må huske at han har gjort mye bra for klubben, og i øyeblikket føler jeg ikke at dette er nok til å annullere kontrakten hans.