KJEMPETALENT: Manchester Citys Jadon Sancho herjet under U17-EM forrige sommer. Nå har unggutten dratt til Tyskland. Foto: NTB Scanpix
KJEMPETALENT: Manchester Citys Jadon Sancho herjet under U17-EM forrige sommer. Nå har unggutten dratt til Tyskland. Foto: NTB ScanpixVis mer

City mistet et av de største talentene i England. Her er de ti beste signeringene i sommer

Av alle overgangene som ble gjort i sommer er det noen spillere som skiller seg ut. Her er ti av dem.

(FourFourTwo):

10. Jadon Sancho

(Fra Manchester City til Borussia Dortmund for rundt 80 millioner kroner)

Om dette er en god avtale eller ikke vil vise seg, men det er helt klart et av de mest interessante overgangene.

Englands U17-stjerne hadde over tid blitt frustrert over å ikke få sjansen i Manchester City, og tilbrakte sommeren ved å orkestrere en aggressiv exit fra klubben. Det var lenge ventet at han ville flytte tilbake til London, men City skal etter rapportene har priset ut både Arsenal og Tottenham, noe som gjorde at spilleren reiste til Signal Iduna Park.

Manager Peter Bosz har nettopp ankommet Tyskland selv, og tilbrakte forrige sesong som trener for Ajax-troppen som har mange unge talenter. Nå får han muligheten til å forme en av de største talentene i engelsk fotball.

Sancho er rå, men han er rask med ballen i beina og bestemt på å gjøre noe produktivt med den, noe som gjør at han passer perfekt til Dortmunds spillestil.

Det er også oppmuntrende at en ung og engelsk spiller har vært modig nok til å dra til et annet land, og det er positivt å se at han har de tekniske ferdighetene til å spille for en utenlandsk gigant. I tillegg har Dortmund gitt ham Ousmane Dembeles tidligere draktnummer 7. Det må vel gi ham litt selvtillit?

9. Patrick Schick

(Fra Sampdoria til Roma på lån)

Økonomisk er det vanskelig å tolke denne overgangen. Schick vil i utgangspunktet komme til Roma på lån, men dersom han når visse kriterier i løpet av sesongen vil det utløse en permanent overgang. I teorien kan overgangen koste rundt 400 millioner kroner.

Det er mye penger, men den 21-år gamle tsjekkeren er et stort talent. Du trenger ikke stor fantasi for å trekke paralleller til Zlatan Ibrahimovic. Han minner om svensken og kanskje han kan bli en stor kraft i Serie A med noen år på baken.

Den eneste grunnen til at Juventus ikke signerte ham denne sommeren er fordi han ikke besto to medisinske tester som følge av bekymringer over hjertet hans.

Målet til Roma var å få tak i en spiller med et stort potensial. De har gjort det, og med tanke på at han er på utlån, har de også klart å sikre seg en form for beskyttelse dersom det ikke skulle fungere.

TIL ROMA: Patrick Schick. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TIL ROMA: Patrick Schick. Foto: Kieran McManus/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

8. Nathaniel Chalobah

(Fra Chelsea til Watford for rundt 50 millioner kroner)

Chalobahs rykte hemmes litt av at han har vært med i gamet så lenge. Før han dro til Watford i sommer hadde han vært en «kanskje»-spiller i Chelsea i lang tid.

Nå er han satt fri og har blitt belønnet med fast plass på laget til manager Marco Silva. Han har allerede vist at han hører hjemme på midtbanen til et Premier League-lag og har også blitt tatt ut i landslagstroppen av England-manager Gareth Southgate.

Du må se ham spille før du dømmer ham, for dette er en veldig talentfull spiller som er kapabel til å få en lysere framtid enn mange spådde. Watford må også få skryt for at de fikset kontraktsituasjonen med Chelsea og hentet ham for en slikk og ingenting.

TIL WATFORD: Nathaniel Chalobah. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB Scanpix
TIL WATFORD: Nathaniel Chalobah. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB Scanpix Vis mer

7. Nemanja Matic

(Fra Chelsea til Manchester United for rundt 400 millioner kroner)

Denne er selvfølgelig, men se på domino-effekten denne avtalen gir. Matic hadde en ganske dyr pris på rundt 400 millioner kroner, men det er en sum som kan få fram det beste i Paul Pogba, frigjøre noen av José Mourinhos vinger og i tillegg tillate at noen av de mer defensive spillerne (Eric Bailly, Phil Jones, Chris Smalling, Victor Lindelöf) vil slå ut i full blomst.

Fra det perspektivet kan du si at Manchester United har kjøpt mye mer enn bare en sentral midtbanespiller.

Det foreløpige resultatet etter tre kamper i sesongstarten vitner om at klubben har fått mye mer enn en oppgradering til 400 millioner kroner.

TIL UNITED: Nemanja Matic. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TIL UNITED: Nemanja Matic. Foto: Matt West/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

6. Andrej Jarmolenko

(Fra Dynamo Kiev til Borussia Dortmund for rundt 230 millioner kroner)

Endelig. Jarmolenko er 27 år gammel og det virker som det tok en livstid å forlate hjemlandet Ukraina.

Borussia Dortmund har endelig lokket ham ut av landet med det som virker som en respektabel overgangssum (rundt 250 millioner kroner, noe som er tangering av den nasjonale rekorden), og vil dermed få en av de mest ettertraktede kantspillerne i Europa.

Han kan ikke erstatte Ousmane Dembélé og har ikke den samme farten eller dynamikken som Barcelonas nyeste rekruttering, men Jarmolenko har alle muligheter til å bli suksessfull i Tyskland.

TIL DORTMUND: Andrej Jarmolenko. Foto: Reuters / Valentyn Ogirenko / NTB Scanpix
TIL DORTMUND: Andrej Jarmolenko. Foto: Reuters / Valentyn Ogirenko / NTB Scanpix Vis mer

5. Mohamed Salah

(Fra Roma til Liverpool for rundt 370 millioner kroner)

Sjarmen med denne overgangen er enkeltheten i den: Jürgen Klopp visste hva han ville ha. Liverpool var effektive under forhandlingene med Roma, og Salah ankom tidlig om sommeren og i god tid før oppkjøringen.

Fordelen han gir Liverpool på banen er tydelig. Salah er ikke et speilbilde av Sadio Mané, men han kan være en like stor trussel på den andre kanten. Som et resultat av dette har Liverpool nå raske, direkte spillere over hele linja i angrepet.

Den 25 år gamle egypteren er en veldig god spiller, men det er påvirkningen han vil ha på sitt nye lag som vil gjøre ham til en stor suksess. Det er ikke tilfeldig at Klopps fotballfilosofi begynner å ta form i Liverpool nå, etter snaut to år.

TIL LIVERPOOL: Mohamed Salah. Foto: NTB Scanpix
TIL LIVERPOOL: Mohamed Salah. Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Youri Tielemans

(Fra Anderlecht til Monaco for rundt 230 millioner kroner)

Tielemans rykte skjøt fart hos mannen i gata da han scoret to fantastiske mål mot Oostende forrige sesong. Scoringene, som kom med to minutters mellomrom, spredte seg med vinden i sosiale medier og gjorde at folk fikk øynene opp for ham.

Han er målfarlig, men også en midtbanespiller som vekter pasninger perfekt og har evnen til å holde på ballen i trange områder.

Summen han koster Monaco er ikke småtteri, men avgjørelsen om å jobbe med manager Leonardo Jardim virker smart. Jardim tok nesten et ungt mannskap til Champions League-finalen forrige sesong, og måten spillere som Kylian Mbappé, Tiemoue Bakayoko og Thomas Lemar vokste på er ganske utrolig.

Tielemans er på riktig sted. Når han blir fast i laget på Stade Louis ll, er det forventet at verdien på ham vil stige i takt med prestasjonene.

TIL MONACO: Youri Tielemans Foto: REUTERS/Eric Gaillard/NTB Scanpix
TIL MONACO: Youri Tielemans Foto: REUTERS/Eric Gaillard/NTB Scanpix Vis mer

3. Jeremy Toljan

(Fra Hoffenheim til Borussia Dortmund for rundt 45 millioner kroner)

Et kupp av Dortmund som betalte i underkant av 50 millioner kroner for ham

Toljan er kanskje ikke like atletisk som dagens moderne vingbacker ofte er, men han er en veldig komplett spiller. 23-åringen har helt klart gode egenskaper, men det som får deg til å åpne øynene for ham er posisjoneringen. Han virker alltid å være på rett plass til rett tid, i begge faser av spillet.

Han vil fort få 50 landskamper for Tyskland.

TIL DORTMUND: Jeremy Toljan. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix
TIL DORTMUND: Jeremy Toljan. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images/NTB Scanpix Vis mer

2. Leonardo Bonucci

(Fra Juventus til Milan for rundt 350 millioner kroner)

Ikke spesielt originalt, men utrolig vanskelig å ignorere. Noen mener at den nye rikdommen i Milan ikke er helt som det virker, men i øyeblikket ser de ut til å vokse til gamle Serie A-høyder.

Det tydeligste eksempelet i sommer er kjøpet av Bonucci. Stopperen er kanskje den beste i verden i sin posisjon og har også vært et fundament for at Juventus har dominert hjemlig liga i lang tid.

Hva som skjer nå gjenstår å se, men 350 millioner kroner for en spiller og signalet det gir? Det er en utrolig handel i dette markedet.

TIL MILAN: Leonardo Bonucci. Foto: NTB Scanpix
TIL MILAN: Leonardo Bonucci. Foto: NTB Scanpix Vis mer

1. Renato Sanches

(Fra Bayern München til Swansea på lån)

En utrolig avtale, og en avtale som sier noe om Sanches' karakter. Mulighet til å få spilletid bør alltid vektlegges når en spiller velger ny klubb, men det er ikke alltid det er tilfellet.

Men her har Sanches slått seg sammen med en manager som vil hjelpe ham til å forbedre seg og et lag som, til tross for den svake Premier League-statusen, vil tillate ham å starte hver helg.

Paul Clements nære relasjon med Bayern München-sjef Carlo Ancelotti gjorde nok avtalen mulig, men avgjørelsen ble tatt av spilleren. Derfor bør han bli møtt med applaus.

Og for et skup for Swansea. Det er riktignok bare et lån, men 20-åringens ankomst kan være forskjellen på overlevelse og nedrykk. Det er andre svakheter på Liberty Stadium og mangelen på kreativitet er fortsatt et tema etter Gylfi Sigurdssons avgang, men Sanches er den komplette midtbane-løsningen de aldri kunne drømt om.

TIL SWANSEA: Renato Sanches. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix
TIL SWANSEA: Renato Sanches. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix Vis mer