Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City og Adebayor godtar straff

Blir utestengt for Van Persie-episoden.

UBLIDT MØTE: Robin van Persie lå blødende igjen etter duellen med Emmanuel Adebayor, som her er på vei bort. Nå blir City-spissen trolig utestengt, etter at klubben i ettermiddag valgte å ikke bestride FAs tiltale. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
UBLIDT MØTE: Robin van Persie lå blødende igjen etter duellen med Emmanuel Adebayor, som her er på vei bort. Nå blir City-spissen trolig utestengt, etter at klubben i ettermiddag valgte å ikke bestride FAs tiltale. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

||| (Dagbladet.no): Manchester City og Emmanuel Adebayor velger å ikke bestride det engelske fotballforbundet FAs tiltale for voldelig opptreden etter episoden som etterlot Arsenals Robin van Persie med hodeskader.

- Manchester City erklærer herved at både klubben og Emmanuel Adebayor motvillig godtar FAs tiltale for voldelig oppførsel. Spilleren fastholder på det sterkeste at han ikke opptrådte voldelig med vilje, skriver klubben på sine hjemmesider.

- Han unnskyldte seg overfor Robin van Persie samme dag, og også til øvrigheten for konsekvensene av taklingen. Vi avventer nå dommen i FAs disiplinærkomité som skal møtes i morgen.

Dermed blir trolig Emmanuel Adebayor utestengt i tre kamper for situasjonen der Arsenals nederlender fikk et ublidt møte med City-spissens knotter.

Arsenal-spissen hevder forøvrig Adebayor forsøkte å skade ham med vilje.

Wenger raser mot Hughes
Arsenals manager Arsene Wenger er fortsatt opprørt over kollega Mark Hughes i Manchester City fordi Hughes forsvarte Emmanuel Adebayor etter sparket som rammet van Persie.

- Jeg har sett noen dueller som ville gitt fengselsstraff om det var skjedd på gata. Denne ser veldig stygg ut. Hvis du spør 100 mennesker, vil 99 si at det er veldig stygt, og nummer 100 vil være Mark Hughes, sa Wenger på pressekonferansen før kveldens møte med Standard Liege, og støttet Van Persies svært direkte anklage mot Adebayor.

- Selvsagt støtter jeg ham. I fotball har alle lov til å ha en mening. Hvis noen tramper på hodet ditt på den måten, ville du ikke sagt: «Mange takk, kan jeg vende det andre kinnet til?» Bare Jesus Kristus gjorde det, sier Wenger.

Avventer feiring-saken
Foreløpig tar ikke klubben stilling til FAs andre anklage, den som dreier seg om Adebayors omstridte målfeiring foran Arsenal-fansen. Klubben har til 30. september på å svare på den tiltalen.

FA har bedt en spesialkomité se nærmere på omstendighetene rundt feiringen, som også Manchester-politiet blandet seg inn i.

Politiet gikk ut og ga Adebayor skylda for bråket i Arsenal-svingen, hvor blant annet en vakt ble slått bevisstløs av en flyvende gjenstand.

Også den saken kan ende i karentene for Adebayor, selv om spillerforeningen og flere fotballpersonligheter tok ham i forsvar.

Redknapp støtter Ade
I akkurat den saken får også Adebayor støtte fra noe uventet hold i dag, fra Arsenals byrival Tottenhams manager Harry Redknapp.

- Det er ikke feiring av et mål som fører til opptøyer, det er idioter som ønsker å starte opptøyer, sier Redknapp ifølge Daily Telegraph.

- Hvis jeg hadde stått der og plaget ham hele kampen, og han gjorde noe sånt, ville jeg trolig sagt «Fair Play».  Adebayor overdrev, men samtidig ble han hetset sterkt hele ettermiddagen. Hva er det egentlig han gjorde? Han løp tilbake og markerte at han hadde scoret.

- Jeg sier ikke at det er den rette tingen å gjøre, men hvis du ikke kan nærme deg bortefansen når du scorer fordi det fører til opptøyer - hvilke galninger er ute etter å lage opptøyer? Hvorfor er folk nødt til å sjikanere og lage opptøyer? Hvorfor kan de ikke bare se på en fotballkamp? Jeg forstår det ikke. Vi trenger det ikke, og det er noe galt med deg om du har behov for å gjøre sånt, sier Tottenham-manageren.

INGEN AVKLARING: FAs tiltale for Adebayors feiring foran Arsenal-fansen er foreløpig ikke besvart. Også for den risikerer spissen straff. Foto: SCANPIX/AFP/Andrew Yates
INGEN AVKLARING: FAs tiltale for Adebayors feiring foran Arsenal-fansen er foreløpig ikke besvart. Også for den risikerer spissen straff. Foto: SCANPIX/AFP/Andrew Yates Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling