Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City og Milner med råsterk borteseier mot Bayern

Se høydepunktene her.

• Bayern - Man. City 2-3

Manchester City virket slått etter et kvarter, men reiste seg mesterlig og stoppet Bayern Münchens seiersrekke med 3-2-seier i mesterligaen tirsdag.

- Dette sier mye hvordan det er i garderoben. Vi startet svakt og det så ut som Bayern skulle stikke av med seieren. Vi slo tilbake og denne seieren viser hvor mye det bor i dette laget, sier Manchester City-spiller James Milner ifølge BBC.

Det var ett mål for lite til å snyte Bayern for gruppeseieren, men den engelske klubben stoppet på mesterlig vis tittelforsvarerens unike rekke på 10 strake seirer i verdens gjeveste klubbturnering.

Stoppet rekka Hjemmelaget kunne blitt det sjette lag som har gått gjennom gruppespillet i mesterligaen med seks seirer, etter Milan (1992), Paris Saint-Germain (1994), Spartak Moskva (1995), Barcelona (2002) og Real Madrid (2011).

Slik så det ut til å gå da hjemmelaget tok ledelsen 2-0 i løpet av kampens 12 første minutter. Først ble Thomas Müllers pilt fram av Dante, tok med seg ballen med brystet forbi Aleksandar Kolarov og skjøt forbi Joe Hart.

Deretter fikk Mario Götze ballen etter et hjørnespark og doblet ledelsen fra kloss hold. City så ut til å skulle bli ydmyket.

Begge lagene var klare for cupspillet før tirsdagens kamper, og det sto bare om gruppeseieren og prestisje, men den engelske klubben aktet ikke å legge seg ned. David Silva reduserte etter en snau halvtime og skapte ny spenning.

Jesús Navas la inn fra høyre, og James Milner møtte ballen med hodet ved lengste stolpe. David Silva sendte ballen i mål.

Milner-mål Et snaut kvarter ut i annen omgang sto det 2-2, etter at Milner gikk over ende i en duell med Dante og fikk straffespark. Kolarov sendte Manuel Neuer til ett hjørne og ballen til det andre.

MATCHVINNER:  James Milner kunne juble for sin 3-2-scoring mot Bayern Munich. Foto:  AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
MATCHVINNER: James Milner kunne juble for sin 3-2-scoring mot Bayern Munich. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL Vis mer

Bare tre minutter senere var gjestene foran. Milner, som var involvert i de to første målene, straffet en dårlig klarering fra Jerome Boateng på et innlegg fra Jesús Navas og skjøt 3-2 i mål borte ved stolpen.

Manuel Pellegrini mønstret et lag som så noe redusert ut da noen faste spillere fikk hvile før helgens storkamp mot Arsenal, men bredden i stallen viste seg å holde til en mesterligabragd av de sjeldne.

Ikke bare hadde Bayern vunnet ti mesterligakamper på rad, laget hadde også 18 strake hjemmeseirer i ulike turneringer.

(NTB/Dagbladet)

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media