City og PSG risikerer utestengelse fra Champions League

Skal ha brutt de nye økonomireglene.

(Dagbladet): Uefas Financial Fair Play(FFP)-reglement ble vedtatt allerede i 2009, men det er først nå de virkelige konsekvensene begynner å gjøre seg gjeldende.

Målet med regelverket er å hindre at fotballklubber bruker mer penger enn de tjener, og å jevne ut de økonomiske forskjellene i toppfotballen.

Malaga og Rapid Bucuresti er blant klubbene som har blitt straffet så langt, mens de virkelige storfiskene foreløpig har sluppet unna.

Til nå.

Milliardunderskudd For ifølge den britiske avisa The Telegraph skal Manchester City og Paris Saint-Germain være to av et ukjent antall lag (færre enn 20) som trues med bøter, overgangsforbud og utestengelse fra europeiske turneringer.

Bakgrunnen er at de lyseblå har gått halvannen milliard kroner i underskudd siden 2011, mye på grunn av kjøpene av spillere som Sergio Agüero, Samir Nasri, Gaël Clichy, Javi Garcia og Matija Nastasic.

Franskmennene har på sin side spyttet ut penger for Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani, Thiago Silva og Lucas Moura de siste par årene.

Henges ut i mai? For seks uker siden ble det kjent at 76 klubber var under etterforskning av Uefa for brudd på FFP. De aller fleste av disse, over 50, skal ha blitt renvasket, mens noen fortsatt ikke har vist fine nok tall. Disse har nå fått en streng tidsfrist på komme med uttalelser og eventuelle nye regnskapsbevis.

5. mai vil de eventuelt skyldige klubbene bli navgitt av Uefa.

Ifølge The Telegraph er det lite trolig at City og PSG straffes med utestengelse fra Champions League. Bøter og kjøpeforbud er de mest sannsynlige straffene.

Samtidig kan konkurrerende klubber påklage avgjørelsen dersom de mener en straff er for snill. Skulle for eksempel City bli funnet skyldige i brudd på FFP, men ikke utestenges fra Champions League-deltakelse, kan laget som ender på femteplass i Premier League (trolig Arsenal eller Everton) anke, og hevde at straffen ikke er streng nok.