- City og United vil hente Kjetil (15) fra Sarpsborg

Omtales som «nye Schmeichel» av engelsk avis.

FORBILDE: Kjetil Haug blir sammenliknet med den danske United-legenden Peter Schmeichel. Foto: Morten Juhl, Reuters / NTB Scanpix
FORBILDE: Kjetil Haug blir sammenliknet med den danske United-legenden Peter Schmeichel. Foto: Morten Juhl, Reuters / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Både Manchester City og Manchester United er interessert i å hente Sarpsborgs keepertalent Kjetil Haug, skriver Daily Mail.

Avisa omtaler ham som «den nye Schmeichel», basert på at Haug er skandinavisk og har imponerende fysikk for alderen. 15-åringen er 190 cm høy og veier 80 kilo.

- Det er litt spesielt å bli sammenlignet med en av tidenes beste keepere. Men det er selvsagt stort og en ære. Han er en av mine største forbilder, sier unggutten selv til TV 2.

Haug var på treningsopphold i United i september, og skal etter planen trene med City seinere denne måneden. Han er også invitert på treningsopphold i Arsenal og Everton.

I United fikk han blant annet snakket mye med tidligere AaFK-keeper Anders Lindegaard. Og om det skulle bli drakamp om unggutten blant de engelske klubbene, har kanskje United en liten fordel.

- Det var veldig spesielt å være på prøvespill hos United ettersom jeg er supporter selv. United ligger sånn sett veldig godt an når jeg skal bestemme meg. Men at de ligger mitt hjerte nærmest betyr ingenting. Da er det det sportslige som er det viktigste, og det totale tilbudet som klubben kan tilby meg, sier Haug til TV 2.

Et alternativ er også å bli i Sarpsborg 08, der han har proffkontrakt. Han har imidlertid ikke lov til å spille seniorkamper før han fyller 16 år.

- Vi har nå satt opp Manchester United, Manchester City, Arsenal, Everton og Sarpsborg 08 på en liste, og skriver plusser og minuser ved siden av navnene. Det er ganske surrealistisk. Arsenal har ingen plusser eller minuser foreløpig, ettersom vi ikke har vært der. Men dette er likevel veldig morsomt, sier pappa Cato Haug, som tidligere var daglig leder i Sarpsborg 08.