Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City på vei til å sikre den viktige fjerdeplassen

Syv poeng ned med tre runder igjen etter seier over West Ham.

PÅ TIDE: Nigel De Jong scoret sitt første mål for Manchester City, med denne suseren fra langt hold.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
PÅ TIDE: Nigel De Jong scoret sitt første mål for Manchester City, med denne suseren fra langt hold.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

(Dagbladet): Manchester City - West Ham 2-1.

Manchester City er syv poeng foran Liverpool og Tottenham etter seier over bunnlaget West Ham i kveld, og ser ut til å være så godt som klare for Champions League-kvalik neste sesong.

Med tre runder igjen kan City avgjøre det meste selv, for eksempel når Spurs kommer på besøk 10. mai.

I dag ble det en knapp 2-1-triumf, men de lyseblå kunne gjerne ha scoret enda flere mål dersom effektiviteten hadde stått i stil med overtaket.

For West Ham blir de siste rundene en fortsatt kamp for å unngå et nedrykk som begynner å se uunngåelig ut.

De Jongs første
To kjappe mål ga City drømmestarten foran hjemmefansen på Eastlands.

Nigel De Jong har gjort mye for de lyseblå denne sesongen, men score har han aldri gjort for klubben. Det gjorde han etter ti minutter.

En corner ble headet ut fra feltet, De Jong tok løpefart, og dunket ballen ned i venstre hjørne med høyreslegga.

Pablo Zabaleta doblet bare fem minutter senere.

Han og Silva kombinerte nydelig, Zabaleta tok ballen ned på brystet, og skuddet/innlegget hans hadde uansett retning mot nettmaskene da Lars Jacobsen forlenget det i eget mål, så argentineren får det målet.

City virket komfortable, men måtte tåle en redusering før pause.

Dommer Howard Webb viste fin fordelsforståelse da han ikke blåste straffe for handsen til Joleon Lescott, men heller ventet til Demba Ba klinte ballen i nettet.

2-1 til pause.

Bare nesten for Balotelli
City hadde store muligheter til å sikre seieren i første halvdel av andre omgang,

Mario Balotelli traff tverrliggeren tidlig, og hadde også en enorm sjanse til å sette hjemmelagets tredje da han ble spilt fri av David Silva, og bare trengte å få ballen forbi tre West Ham-forsvarere som blokkerte linja.

Det lyktes ham ikke.

Dermed endte det 2-1, men det er mer enn nok for Manchester City, som altså skal rote mye om det ikke blir kvalifisering for Champions League kommende sesong.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media