Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

City reddet av Agüero etter å ha blitt utspilt av ti mann

Seks magiske City-minutter endret alt.

• Manchester City - Bayern Munchen 3-2

(Dagbladet): En helt utrolig avslutning på oppgjøret mellom Manchester City og Bayern Munchen pustet nytt liv i Champions League-håpet for hat trick-helten Sergio Agüero og lagkameratene hans.

Med bare fem minutter igjen av kampen lå de lyseblå under 1-2, men to magiske Agüero-øyeblikk endret alt.

- Jeg er veldig glad. Dette var vanskelig, for det var en veldig viktig kamp. Nå må vi vinne den neste også, sier Aguero i et intervju vist på Viasat etter kampen.

- Gjør det umulige mulig Begge de sene scoringene kom som en direkte konsekvens av grove tabber av henholdsvis Xabi Alonso og Jerome Boateng. De sendte den lynraske spissen alene gjennom mot keeper Manuel Neuer, og i mann mot mann-duellene var Agüero dyktigst.

Det gjør at City nå har relativt gode muligheter til å avansere fra gruppe E.

- Hvis du vil lykkes med noe, trenger du en spesiell spiller. Han er vår spesielle spiller. Han kan gjøre umulige ting mulig, er skryten lagkaptein Vincent Kompany deler ut til Agüero.

Ble utspilt Det var imidlertid lite som tydet på at dette var Citys kveld da klokka tikket mot full tid. For selv om Bayern-stopper Mehdi Benatia laget straffe og fikk rødt kort etter bare 20 minutter av kampen, var det Pep Guardiolas mannskap som styrte det meste som skjedde i Manchester etter at Agüero hadde satt inn 1-0 fra ellevemeteren.

SCORET TO: Her starter Sergio Agüero snuoperasjonen med sin 2-2-scoring fem minutter før full tid. REUTERS/Phil Noble
SCORET TO: Her starter Sergio Agüero snuoperasjonen med sin 2-2-scoring fem minutter før full tid. REUTERS/Phil Noble Vis mer

Verken Alonso eller Robert Lewandowski lot seg for eksempel stresse av at de var i undertall både på banen og i målprotokollen. I stedet styrte duoen inn hver sin scoring i minuttene før hvilen.

City var lamslått. Etter hvert som tiden gikk nærmet det pinlige tapet seg også mer og mer. Samtidig tydet lite på at hjemmlaget ville klare å slå tilbake. Grunnen var enkel: De skapte neste ingenting.

Snuoperasjonen Det vil si helt til det 85. spilleminuttet. Da havnet ballen hos Agüero etter en fæl tversoverpasning av Alonso. Angriperen satte umiddelbart en voldsom fart mot mål, før han like etterpå avsluttet iskaldt i det lengste hjørnet fra om lag 20 meter.

Ett minutt på overtid utnyttet han nok ny feil. Denne gangen var det den tidligere City-spilleren Boateng som klønet det til ved egen 16-meter hvor han foræret Agüero ballen og muligheten til å fullbyrde hat-tricket sitt.

- Det er egentlig totalt ufortjent at City vinner. Bayern var best også med ti mann, sier Kjetil Rekdal i Viasats studio.

- Det var en merkelig kamp. Jeg tror ikke de hadde så mange sjanser, men de var dødelige og spilte godt med ti mann, sier midtstopper Kompany.

Før den siste og avgjørende runden har nå CSKA Moskva, Roma og City alle fem poeng. Det gjør rammen rundt den siste kampen helt spesiell.

HELTEN: Sergio Agüero noterte seg for hat-trick da City snudde kampen helt på tampen mot Bayern Munchen. AFP PHOTO / OLI SCARFF
HELTEN: Sergio Agüero noterte seg for hat-trick da City snudde kampen helt på tampen mot Bayern Munchen. AFP PHOTO / OLI SCARFF Vis mer

- Det blir litt av en kamp. Vi kommer til å ta med oss masse fans. Atmosfæren vil være utrolig, sier Kompany.

Tabellen etter fem kamper:

1. Bayern Munchen (+9) 12 poeng
2. Man. City (-1) 5 poeng
3. Roma (-4) 5 poeng
4. CSKA Moskva (-4) 5 poeng


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling