City reiste seg etter Liverpool-fadesen: - Veldig viktig for oss

Kjørte over Southampton.

TILBAKE I FORM: Kevin de Bruyne scoret Manchester Citys første mål i seieren over Southampton. Foto: Matt West/BPI/REX
TILBAKE I FORM: Kevin de Bruyne scoret Manchester Citys første mål i seieren over Southampton. Foto: Matt West/BPI/REXVis mer

• Manchester City - Southampton 3-1

(Dagbladet): Manchester City fikk det trått mot Liverpool forrige helg, men reiste for alvor kjerringa mot Southampton på eget gress lørdag.

Innledningsvis ga de nesten ikke Sothampton sjans - og gikk i garderoben til halvspilt kamp med en komfortabel ledelse. Southampton reduserte, men hadde ikke sjans mot et giftig City-mannskap.

- Dette var en veldig viktig kamp for oss. Vi trengte å slå tilbake. Og det klarte vi, og tok tre poeng. Det handlet om å ta til seg det manageren har sagt. Vi gjorde det i dag, og vi kommer til å dra lykkelige hjem, sier målscorer Fabian Delph til BBC.

Kjørte på City dominerte spillet fra første minutt, og hadde en stor mulighet til å ta ledelsen allerede før ti minutter var gått. Det var keeper Maarten Sekelenburg som fikk tak på ballen etter et forsøk, men klumset det til. Heldigvis for Southampton-keeperen fikk han snappet den tilbake før en City-spiller hadde sjansen til å sette ballen i mål.

Men bare sekunder senere tok de lyseblå en fortjent ledelse. Det var Raheem Sterling som gjorde glitrende forarbeid og dro seg inn i banen og la ballen til Kevin de Bruyne og fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål.

City fortsatte å pøse på og åpnet Southampton-forsvaret gang på gang. Derfor var det ikke overraskende at det sto 2-0 ti små minutter senere. Da var det Fabian Delph som prøvde seg med et skudd fra 18 meter som gikk gjennom feltet og i mål.

Lekker scoring Southampton kunne på sin side notere seg for en sjanse i løpet av første omgang da Virgil van Dijk skjøt ballen i stolpen.

Få minutter etter hvilen fikk de imidlertid, mot spillets gang, en redusering. Det var et perfekt innlegg som Shane Long enkelt kunne heade i mål. Vakkert utført, hele greia.

Men City fortsatte å kjøre på. Tjue minutter før slutt la de på til 3-1, signert Aleksandar Kolarov. Kevin de Bruyne løftet ballen over feltet til en helt ledig Kolarov som kunne avslutte via stolpen og i mål.