City rundspilte tannløst West Ham. Her topper det seg med Nordtveit-selvmål

City enkelt videre i FA-cupen.

SELVMÅL: Håvard Nordtveit sender ballen i eget mål i duell med Raheem Sterling. Foto: Reuters / Toby Melville / NTB Scanpix
SELVMÅL: Håvard Nordtveit sender ballen i eget mål i duell med Raheem Sterling. Foto: Reuters / Toby Melville / NTB ScanpixVis mer

West Ham - Manchester City 0-5 (0-3)

(Dagbladet): Håvard Nordtveit og resten av West Ham-laget hadde ingen god kveld hjemme på London Stadium i den tredje runden i FA-cupen i kveld.

Drømmen om avansement var knust allerede etter første omgang, da de lyseblå ledet 3-0. Nordtveit var også involvert i to av baklengsmålene før hvilen, og scoret blant annet et selvmål.

Det ble ikke bedre i andre omgang da Sergio Agüero økte ledelsen til 4-0. John Stones scoret også sitt første mål for klubben da han satte inn 5-0 etter 85 minutter.

- Å holde nullen var deilig, vi har ikke gjort det så ofte, sier Stones ifølge BBC.

- Det var på tide. Jeg skulle scoret i tidligere kamper. Det er fint å få en scoring i denne spesielle cupen, sier Stones om sitt første mål for de lyseblå.

- Dette er helt fryktelig for West Ham, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad om kampen og resultatet.

Sterkt lag

Det var mange som hevet øyenbrynene da Pep Guardiola hvilte nevnte Agüero fra start mot Burnley i helga.

Argentineren spilte hele kampen for Liverpool etter å ha stått over fire ligakamper på grunn av sitt andre røde kort for sesongen. Agüero kom seinere innpå og scoret et vakkert mål, og Guardiola var sarkastisk i møte med den engelske pressen etterpå.

Om manageren begynner å merke presset vites ikke, men spanjolen har nok skjønt at FA-cupen i England gjerne blir sett på som en viktigere hjemlig cup enn i mange andre land. I kveld stilte han iallfall med et sterkt lag. Det fikk han også betalt for.

- Det er viktig å vinne, men det er ikke lett. Jeg liker å involvere fansen og få dem til å tro at vi er gode. Vi er gode gutter - vi løper mye og slåss, sier Guardiola etter kampen.

Håvard Nordtveit startet kveldens kamp mot City, og fikk sin fulle hyre med å passe på hurtigtoget Raheem Sterling.

Nordmannen gikk seirende ut av en duelle tidlig, da han taklet lynvingen i siste liten. Ved en annen anledning var Sterling alt for rask for Nordtveit i bevegelsene, og hadde det ikke vært for en mesterlig inngripen av Winston Reid, ville West Ham fått skikkelig trøbbel.

Man kan bare spørre seg hvorfor Håvard Nordtveit virker å ha som oppgave å ta ut Sterling, som er mye kvikkere i beina. Det kan bare West Ham-manager Slaven Bilic svare på.

Straffescoring

Etter en halvitme fikk bortelaget straffespark da Pablo Zabaleta ble felt på klønete vis av Angelo Ogbonna. Yaya Touré gikk selvsikkert fram og banket ballen i nettmaskene.

Tidligere i sesongen har City bommet på flere straffespark. Agüero har scoret på tre av de siste sju. Kevin De Bruyne har bommet én gang og Touré står nå med to scoringer fra krittmerket.

Fire minutter etterpå kunne det stått 1-1 da Michail Antonio sende avgårde et skudd som Wilfredo Caballero ga retur på. Der dukket Sofiane Feghouli opp, men klarte å bredside ballen utenfor lengste stolpe på åpent mål.

- Det er en helt vanvittig miss, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

I stedet doblet City ledelsen.

To raske mål

City spilte seg vakkert ut før backen Bacary Sagna slo inn mot Raheem Sterling som var i duell med Nordtveit. Nordmannen kastet fram foten, og sendte ballen i eget nett.

Tungt for Nordtveit. Godt for Guardiola og resten av City.

- Og for et angrep det er. Dette var etter Guardiola-boka, mente Wikestad.

Og det skulle bli verre for London-laget.

Like etterpå ble Sterling spilt igjennom. Håvard Nordtveit opphevet offsiden og var den eneste som kunne stoppe vingen, men det maktet han ikke.

I stedet slo Sterling ballen enkelt inn foran mål, der David Silva fintet ut keeper Adrian før han plasserte ballen lekende lett i nettmaskene.

Iskaldt av spanjolen. Kalddusj for West Ham.

Nydelig styring

Tidlig i andre omgang kom endelig Agüero også på scoringslista. En avslutning fra Touré ble styrt i mål av den argentinske spissen på vakkert vis, med yttersiden av foten.

West Ham hang i tauene, mens City kunne begynne å fokusere på neste helgs ligakamp mot Everton.

John Stones punkterte kampen med sin første scoring for City etter overgangen fra Everton. Headingen til midtstopperen sneik seg over linja, og det var Nordtveit som tapte hodeduellen.

Dermed gikk West Ham på det største tapet på sin nye stadion, etter å ha tapt 1-5 mot Arsenal tidligere i sesongen. Dagens tap var også det verste i FA-cupen på hjemmebane i klubbens historie.

Det blir nok fest i London i kveld. Det spørs om ikke det er lyseblå farger som vil dominere festantrekkene.