Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

City så sjanseløse ut mot Arsenal, så endret Guardiolas grep kampen: - En snuoperasjon av de sjeldne

Slo Arsenal 2-1.

VANT MOT ARSENAL: Raheem Sterling scoret ett av to mål for City i storkampen på Etihad. Foto: Scanpix
VANT MOT ARSENAL: Raheem Sterling scoret ett av to mål for City i storkampen på Etihad. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester City - Arsenal 2-1 (0-1)

(Dagbladet): Et tålmodig Arsenal-lag ledet 1-0 til pause etter en uhyre svak første omgang av Manchester City, men i løpet av pausen gjorde Pep Guardiola flere endringer som bidro til å snu kampen.

Bare to minutter etter sidebytte fikk Citys spanske manager se David Silva og Leroy Sané kombinere seg frem til 1-1, før Raheem Sterling banket inn seiersmålet et kvarter før slutt.

Fra å ha sett ut som et lag i oppløsning før hvilen, gjør comebacket den siste halvdelen at City er tilbake på 2. plass i Premier League, med håp om å ta igjen serieleder Chelsea sju poeng foran på tabellen.

- Det er en massiv seier for oss. I dag var de tre poengene det viktigste, sier Sterling til Sky Sports.

Presset Guardiola

Med bare fire City-seirer på lagets ti siste kamper før kveldens møte med Arsenal var spørsmålene mange rundt Guardiolas lederstil. Spanjolen har selv kalt seg for en pragmatiker, noe som indikerer at han er villig til å gjøre det som trengs for å vinne.

En tidvis skyhøy risiko med ballen i laget på egen banehalvdel, noe som har ført til oppsiktsvekkende mange baklengsmål, kombinert med en svak uttelling offensivt har samtidig tydet på at Guardiola har slitt med komponeringen av sitt nye mannskap.

Mot Arsenal gjorde 45-åringen to endringer fra 2-0-seieren mot Watford i midtuka, uten at det betydde en utpreget spiss i startelleveren. Planen lyktes dårlig i første omgang, men i pausen foretok Guardiola flere effektive endringer. Blant annet ble en ofte feilplassert Pablo Zabaleta byttet ut til fordel for Bacary Sagna, men den viktigste forskjellen var at Guardiola så ut til ha fått stjerner som Yaya Touré, Silva og Kevin De Bruyne til å forstå at de måtte flytte beina langt hurtigere enn det som hadde vært tilfellet.

- Vi ble sultnere og mer bestemte. Vi klarte det, blant annet gjennom hjelp av individuelle kvaliteter fra Raheem. Taktikk og et sterkere ønske om å klare det, ble avgjørende, sier Touré til Sky Sports.

Snuoperasjonen

Det gikk bare fire minutter fra dommer Martin Atkinson blåste i gang oppgjøret til Arsenal-fansen i borteseksjonen på Etihad kunne skrike i glede over at en glitrende kontring ble avsluttet i mål av Theo Walcott.

Scoringen betyr at City har gått av banen bare to ganger i løpet av sine 19 siste kampene i alle turneringer uten å slippe inn mål.

Til Guardiolas lettelse ble det ikke utslagsgivende i vinterkulden i Manchester i kveld. For 20 år gamle Sané var iskald da Silva spilte han gjennom alene med Petr Cech, som slapp inn mål for åttende kamp på rad - noe tsjekkeren aldri før har gjort i Premier League-sammenheng.

- Jeg tror det som endret seg var Citys tidlige scoring i andre omgang. Det ga dem selvtillit. Men jeg følte vi hadde kontroll også i andre omgang, men så endret det andre målet alt, sier Cech til Sky Sports.

- Snuoperasjon av de sjeldne

Etter en omgang med total City-dominans utnyttet De Bruyne og Sterling at Arsenal var rystet et kvarter før slutt. En spektakulær spillvending fra førstnevntes side ga Sterling muligheten én-mot-én mot Nacho Monreal. Den sjansen utnyttet den fotrappe engelskmannen på utsøkt vis ved å rykke forbi Arsenal-backen før han skjøt lavt i Cechs korthjørne.

- Det er en snuoperasjon av de sjeldne, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

- Det dreier seg først og fremst om to ting. Det ene er byttet hvor han får Silva og De Bruyne inn sentralt og Sané og Sterling på kantene. Det gir dem en helt annen gjennombruddskraft, sier TV 2-ekspert Petter Myhre, og fortsetter:

- Det andre er måten de klarer å kjøre gjennvinningspresset sitt på.

For Arsenal innebærer kveldens resultat at londonerne har tapt to matcher på rad og ligger ni poeng bak Chelsea i kampen om ligatittelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!