AVSLUTTER MEST: Manchester City er den storklubben som avslutter mest og som scorer flest mål i Europa. I kveld bør de vinne mot Villarreal for å ikke ryke ut av Champions League. Her skyter David Silva rett utenfor mot Aston Villa. Foto: REUTERS/Darren Staples
AVSLUTTER MEST: Manchester City er den storklubben som avslutter mest og som scorer flest mål i Europa. I kveld bør de vinne mot Villarreal for å ikke ryke ut av Champions League. Her skyter David Silva rett utenfor mot Aston Villa. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

City scorer og avslutter mer enn både United og Barca

- Må vinne i kveld for å ikke ryke ut av Champions League.

Følg Champions League i fotballstudio fra 20.45.

(Dagbladet): Manchester City møter Villarreal i sin tredje Champions League-kamp i kveld, og Roberto Mancinis menn har kniven på strupen før hjemmekampen.

Etter uavgjort mot Napoli og tap mot Bayern Munchen i de to første kampene, ligger City nest sist i gruppa.

BØR VINNE: Manchester Citys manager Roberto Mancini og City-spiller David Silva på pressekonferanse mandag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
BØR VINNE: Manchester Citys manager Roberto Mancini og City-spiller David Silva på pressekonferanse mandag. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Vi må vinne i kveld for å ikke ryke ut av Champions League, sier leder i Citys norske supporterklubb, Tor Sønsteby til Dagbladet.

City har tre poeng opp til Napoli og fem poeng Bayern før denne runden.

- Serien viktigst Men supporterlederen vil ikke se på det som en nedtur å ryke ut av verdens største klubbturneringen.

- Hvis vi ikke kommer oss videre, vil jeg heller at vi ryker ut enn at vi havner på tredjeplass og får en plass i Europa League. Etter at vi dummet oss ut mot Napoli og Bayern, har vi fått et veldig vanskelig utgangspunkt. Jeg ser ikke på det som en veldig stor nedtur dersom vi ikke kommer videre, sier Sønsteby.

- For City mener jeg det er viktigere at vi gjør det bra i serien, fortsetter han.

Mange avslutninger Til tross for en dårlig start i Champions League, leder Manchester City den hjemlige serien to poeng foran erkerivalen United.

Dessuten har Mancinis mannskap en imponerende statisikk så langt denne sesongen. De både scorer og har flere avslutninger enn de andre europeiske toppklubbene.

En undersøkelse Optaspesialisten har gjort, viser at City har 134 avslutninger og 27 scoringer på åtte kamper.

TRENGER SEIER: City jakter sin første seier i Champions League mot Villarreal i kveld. Foto: REUTERS/Darren Staples
TRENGER SEIER: City jakter sin første seier i Champions League mot Villarreal i kveld. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Dette er flere enn både Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen, Barcelona og erkerival Manchester United.

Nærmest City er Real Madrid med 120 avslutninger på sju kamper og Bayern Munchen med 115 avslutninger på ni kamper.

Manchester United har 103 avslutninger på sju kamper, og lavest av de fem storklubbene er faktisk Barcelona med 90 avslutninger på sju kamper.

PRESSET: Manchester United møter Otelul Galatii kveld.  Foto: EPA/ROBERT GHEMENT
PRESSET: Manchester United møter Otelul Galatii kveld. Foto: EPA/ROBERT GHEMENT Vis mer

Roberto Mancini sier selv at mye står på spill og beskriver Villarreal-kampen som viktigere enn kampen mot United til helgen.

- Er Villarreal en større kamp for oss enn United? Ja, vi trenger ikke forberede oss på samme måte til helgen siden vi vet at United er et topplag. Slår vi Villarreal, som jeg vet ikke blir lett, vil vi få en bedre sjanse til å gå videre. Mislykkes vi, blir det vanskelig, sier Mancini ifølge NTB.