City-sjef sparker tilbake mot Ferguson og Benitez

Var aldri toppspillere.

MILLIARDKJØP: Her stiller Mark Hughes opp med tre av Citys nye spillere. Gareth Barry, Carlos Tevez står til venstre for City-sjefen, Roque Santa Cruz helt til høyre. Foto: AFP PHOTO/KARIM SAHIB
MILLIARDKJØP: Her stiller Mark Hughes opp med tre av Citys nye spillere. Gareth Barry, Carlos Tevez står til venstre for City-sjefen, Roque Santa Cruz helt til høyre. Foto: AFP PHOTO/KARIM SAHIBVis mer

(Dagbladet.no): Manchester City-manager Mark Hughes har nesten brukt en milliard kroner på nye spillere i sommer - så langt.

Det har ført til krasse kommentarer fra andre Premier League-managere. I dag slår Hughes tilbake.

Han sier han vet hvorfor andre managere er så opptatt av å gå hardt ut mot City i pressen.

- Andre managere føler at de må gjøre slikt, for å styrke sin egen profil. Kanskje er det fordi de aldri fikk spille på et høyt nivå, sier Hughes til Daily Express.

Liten klubb
Den replikken er nok myntet på Alex Ferguson og Rafa Benitez - og kanskje også David Moyes. Ingen av dem kan matche Hughes spillerkarriere i Manchester United, Barcelona, Bayern München og Chelsea.

United-manager Ferguson mente i juli at Citys eneste suksess så langt er å få kjøpt stjernene. Han slo i samme slangen til med følgende verbale takling i knehøyde:

- De er en liten klubb med en smålig mentalitet.

Liverpool-trener Rafa Benitez' klinket også til, da Gareth Barry skrev under for City. Spanieren tror bare pengegriske spillere velger City framfor for eksempel Liverpool.

Respektløs
I går gikk også Everton-sjef David Moyes hardt ut mot Hughes, den tidligere Wales-treneren og City ble omtalt som respektløse i jakten på Toffee-stopper Joleon Lescott.

Hughes mener alle utspillene er psykologisk krigføring fra trenere som ser seg nødt til å skape overskrifter.

- Jeg trengte aldri å markedsføre meg selv offentlig, fordi jeg spilte for toppklubber. Jeg sa sjelden for mye da jeg spilte, fordi mine prestasjoner uansett skapte overskrifter. Jeg var god i det jeg gjorde, og det var nok, sier Hughes.

Hughes tror andre managere har flere grunner til å rakke ned på styrtrike City.

- Jeg er klar over det de sier om oss for tida, men jeg ser på det som en måte å dempe forventningene til seg selv. Og det er veldig forutsigbart.

• Hvem har kjøpt hvem? Alle overgangene i Premier League i sommer

STORKJØP: City hentet Emmanuel Adebayor fra Arsenal for en kvart milliard kroner. Her mot Barnsley lørdag. Foto: AP/Anna Gowthorpe/PA
STORKJØP: City hentet Emmanuel Adebayor fra Arsenal for en kvart milliard kroner. Her mot Barnsley lørdag. Foto: AP/Anna Gowthorpe/PA Vis mer