Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- City skal bli Thailands stolthet

Thaksin arrestert og løslatt i Bangkok.

• Dagbladet.no i går: City-eier hjem for å hente 8,4 milliarder kroner

(Dagbladet.no): I dag landet Thaksin Shinawatra i Bangkok, Thailands tidligere statsminister fikk knapt kysset bakken før han ble arrestert. Titalen lyder på korrupsjon og saken skal opp i retten i løpet av en måned.

Mer enn 10 000 thaier hadde møtt opp på flyplassen for å ønske 58-åringen velkommen tilbake, 18 måneder etter det blodløse kuppet som sikret de militære makta i landet.

Nå styrer imidliertid partiet PPP, de vant et demokratisk valg i januar. Og de er venner av Thaksin. Derfor er han trygg.

Trygg på at han får ut sine 8,4 milliarder kroner i thailanske banker. Og trygg på at han ikke blir dømt når han risikerer 15 års fengsel i retten.

I dag tidlig ble den tidligere statslederen straks løslatt mot kausjon, med reiseforbud ut av landet.

Har ikke gjort noe galt

- Definitivt, svarer Thaksin når BBC spør om han er sikker på frifinnelse i retten.

image: - City skal bli Thailands stolthet

- Jeg har ikke gjort noe galt, hvorfor bekymre seg? Jeg må gjenopprette mitt rykte, som er blitt smusset til av kuppmakerne.

Thaksin er ikke bare kjent som tidligere statsminister, stemplet som menneskerettighetskrenker av Amnesty og Human World Watch.

Han er også eier av Manchester City, klubben manager Sven-Göran Eriksson har fått på beina ved hjelp av thaiens penger i Premier League.

Det spekuleres i at en bit av Thaksins midler, delvis tjent opp i telekom-markedet og frosset i thailandske banker, skal komme Svennis til gode i jakten på enda bedre fotballspillere.

Før avreise fra Hong Kong til Bangkok i natt gjorde Thaksin ingenting for å svekke troen.

City blir et nytt United

- Manchester City skal gjøre Thailand stolt, sier Thaksin til den militærdrevne tv-kanalen Channel 5.

Lyeblått skal bli det nye røde i verdensfotballen, hvis thaien får det som han vil. Med hjelp av fotballskoler og klubbavdelinger overalt på kloden.

- Det skal bli Man City Kina, Man City Japan, Man City USA. Neste sesong skal Manchester City bli et nytt Manchester United, sier Thaksin.

Oppsiktsvekkende nok hadde klubben fra Manchester latt to spillere følge Thaksin tilbake til Thailand, den danske keeperen Kasper Schmeichel og høyreving Kelvin Etuhu

- Han er en ekte og veldig hyggelig mann. Han er generøs og lidenskaplig opptatt av klubben. Han er villig til å bruke tid, penger og innsats på å gjøre klubben til en suksess, sier Schmeichel junior til Reuters.

Thaksin betalte 1,4 millioner kroner i kausjon i morges. Selv om han slapp fri var han kritisk til måten arrestasjonen ble gjort.

- Jeg forlot Thailand som statsminister. Når jeg vender tilbake er jeg en mistenkt. De tok fingeravtrykkene mine som om jeg var en farlig kriminell, sier Thaksin ifølge nyhetsbyrået AFP.

Politikk er han ferdig med. Tida i Thailand framover skal han bruke på Manchester Citys fotballskoler i landet. På en pressekonferanse feiret han hjemkomsten med et glass champagne.

- Jeg ønsker ingen hevn mot noen. Alle bør inngå et kompromiss og stå samlet for vårt land og vår elskede konge, sier Thaksin.

MØTT AV POLITI: Thaksin reagerer på at han ble behandlet som en kriminell. Han risikerer 15 års fengsel for korrupsjon.
FAMILIEN SAMLET: Thaksin hadde med seg kone og barn på pressekonferansen han innkalte til.
<B>SCHMEICHEL PÅ TUR: Keeper Kasper Schmeichel var en av spillerne som ble med City-eieren tilbake til Thailand.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media