City-smell

Leeds rystet Manchester City og sikret tre poeng borte mot giganten.

DAGENS MANN: Stuart Dallas jublet for målet som sikret tre poeng på overtid. Foto: NTB
DAGENS MANN: Stuart Dallas jublet for målet som sikret tre poeng på overtid. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Leeds 1-2 (0-1)

På overtid rystet Stuart Dallas og Leeds ligaleder Manchester City. 29-åringen hadde jobbet utrettelig defensivt under et vanvittig City-press den andre omgangen, men fant likevel krefter til å storme i bakrom og trille ballen mellom beina på City-keeper Ederson.

- Vi fortjente seieren, men det hadde vært rettferdig hvis City vant. Vi kjempet knallhardt, men jeg kan ikke fornekte at City dominerte og hadde bedre sjanser enn oss, sier Leeds-manager Marcelo Bielsa til BT Sport, gjengitt hos BBC.

- Det er et fantastisk resultat for oss, følger tomålsscorer Stuart Dallas opp.

Dramatisk slutt

Manchester City hadde et kvelertak på kampen i den første omgangen. Da klokka passerte 40 minutter hadde de himmelblå 10 skudd på mål, mens Leeds stort sett hadde forsvart seg.

Så sa det pang.

Tre minutter før pause kontret Leeds inn kampens første mål. Dallas var målscorer på bortelagets eneste skudd på mål i omgangen.

Minuttet etter ble Leeds-kaptein Cooper utvist. Med 45 minutter igjen. Mot City. På Etihad.

Puh.

Storm

Det ble, som ventet, en konstant storm av angrep mot Leeds-forsvaret i den andre omgangen.

1-1: Ferran Torres. Foto: NTB
1-1: Ferran Torres. Foto: NTB Vis mer

Med femten minutter igjen utliknet Ferrán Torres - og spørsmålet alle stilte seg da var: Kommer Leeds til å holde ut og redde ett poeng?

Svaret var ja. Ganger to. Minst.

For på overtid kontret Leeds inn alle tre poengene. De fikk belønningen for den heroiske jobben de hadde lagt ned den andre omgangen.

Leeds er fire poeng bak Liverpool og sju poeng bak en CL-plass akkurat nå.

- Det er frustrerende. Vi visste at det kom til å bli tøft, men vi slipper inn målene for lett. Da var en sånn dag. Vi hadde mye sjanser, men greide ikke score. Samtidig ga vi dem for mye rom, sier City-forsvarer Nathan Aké.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer