City snublet igjen

Manchester City dro til bortekamp mot West Ham med en vanvittig statistikk i ryggen, men klarte bare 1-1 lørdag.

UAVGJORT: Pep Guardiola og Manchester City klarte bare uavgjort mot West Ham. Foto: REUTERS / Paul Childs / NTB
UAVGJORT: Pep Guardiola og Manchester City klarte bare uavgjort mot West Ham. Foto: REUTERS / Paul Childs / NTB Vis mer
Publisert

Josep Guardiolas stjernegalleri kjempet hardt for et seiersmål mot slutten, men West Ham holdt unna for presset og sikret seg nok et godt resultat i Premier League.

Michail Antonio ga vertene ledelsen med et meget pent mål i første omgang, mens Phil Foden scoret Citys mål kort etter pause.

Guardiola startet kampen med samme lagoppstilling som i forrige kamp, noe han svært sjelden gjør. Spanjolen ønsket å finne rytmen fort, men det var i stedet West Ham som scoret først.

17 minutter var spilt da formspilleren Michail Antonio vartet opp med et kunstmål. Han fikk et godt innlegg fra Vladimír Coufal, kastet seg rundt og saksesparket ballen inn med ryggen til mål.

Minuttene som fulgte ble frustrerende for City-laget på en bane der de normalt sett har gjort det svært bra. De siste fem bortekampene mot West Ham har gitt 23 mål og fem seirer, men lørdag lyktes David Moyes' lag lenge med å mure igjen bakfra.

Guardiola erstattet Sergio Agüero med Phil Foden ved pause, og han fikk raskt betalt for byttet. Unggutten Foden hadde vært på banen i vel fem minutter da han tverrvendte og skjøt i samme bevegelse. Ballen gikk i mål til 1-1.

Scoringen snudde kampbildet noe, og vertene ble satt under et vedvarende press i minuttene som fulgte. City vant ofte ballen høyt i banen og skapte noen gode muligheter. Samtidig kunne det se ut til flere spillere var noe preget av at de spilte mesterligakamp onsdag.

De siste ti minuttene ble det store sjanser til begge lag. Raheem Sterling (City) og Pablo Fornals (West Ham) misbrukte hver sin sjanse før Riyad Mahrez satte ballen i stolpen tre minutter på overtid. Dermed endte det 1-1.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer